Comuna din Vâlcea care are 6000 de locuitori şi 3000 de locuri de muncă

Este cea mai industrializată localitate din Vâlcea, în ultimii 2 ani detronând Mihăeştiul, comună care are doar 2000 de locuri de muncă la 7000 de locuitori.

Vorbim de Budeşti, localitate care şi-a dezvoltat în utimiii 2 ani un parc industrial şi care deja lucrează la un parteneriat.

Aflată la 7 km de Râmnicu Vâlcea, pe Drumul Naţional 7, spre Bucureşti, comuna Budeşti, locul de naştere al lui Teodosie Rudeanu, cel mai mare sfetnic al lui Mihai Viteazu,  a depăşit în ultimii 3 ani cifra de 5000 de locuitori şi tendinţa este de creştere, atât prin prisma imobiliarelor dar cu precădere pe zona industrială.

Astfel în Parcul Industrial Budeşti sunt la această oră peste 3000 de locuri de muncă, peste 2.400 deja fiind angajaţi ai unor concerne străine iar numărul agenţilor econoomici care deja şi-au anunţat intenţiile de a deschide afaceri este în creştere.

Primăria în acest an va executa un nou drum de de acces spre Parcul Industrial dar are şi alte proiecte privind extinderea reţelei de canalizare, construirea de unităţi şcoare, o nouă grădiniţă, asfaltarea mai multor străzi.

“Aşteptăm normele metodologice pentru a demara investiţia aducerii gazelor naturale în comună, de departe cea mai mare investiţie pe care o aşteaptă şi o solicită atât partenerii industriali cât şi populaţia”, spune primarul Ionel Vlădulescu.

Tot în 2019, prin fonduri europene, Consiliul Judeţean Vâlcea va asfalta drumul judeţean care traversează comuna de la nord la sud, legând zona metropolitană a Râmnicului de judeţul Olt dar pe stâng râului.

Iar în urma unui parteneriat cu Consiliul Judeţean, Budeştiul lucrează la documentaţii cu privire la amenajarea unui aerodrom în zona Barza, în primă fază pentru avioane uşoare.

La nivel cultural, Budeştiul se poate lăuda cu una din cele mai noi mănăstiri maramureşene, care se adaugă altor biserici de patrimoniu dar şi complexului arhitectural “Conac Lahovary”, o bijuterie de sfârşit de secol XIX, aflat chiar în centrul comunei.

AP

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *