Comuna de Lux, Bujoreni, sfâşiată de clanurile mafiote

Bujoreni, un fel de Pipera de Vâlcea, comuna de lux, acolo unde în ultimii 15 ani, lumea bună a Râmnicului s-a mutat pe la case, unde agenţi economici din judeţ au CEO-ul, o comună cu un buget de invidiat, aflată la acest capitol, în primele 10 ale Vâlcii.

Acesta este Bujoreniul, zonă rezidenţială, punte de legătură a Râmnicului cu Călimăneştiul, tentant. Tentant pentru oricine. De aceea, fosta conducere şi vreo 75% dintre foştii salariaţi au fost înşfăcaţi de mascaţi acum un an. Deci este o comoară, dar nu una clasică, ci una targetată pentru corupţie.

Care a provocat bale pe la gură,  vise erotice, o luptă pe viaţă şi pe moarte între clanuri. Scopul, să se ajungă acolo, sus, în vârful piramidei, deasupra bugetului. Peste el, stăpânul lui. Cred că este orgasmul fiecărui muritor din găştile care se luptă pentru această primărie.

Nu ştim câtă dreptate are Udubae, omul care a visat de ani buni această primărie şi acum fuge blestemând şi aruncând cu agheasmă în urmp, retrăgându-se la casa cu felinar. Nu ştim cine e bun sau rău, care sunt cinstiţii sau care sunt hoţii sau vardiştii. Părerea mea? Nu cred pe niciunul. Privesc de la tribună, din ultimul rând această luptă între hiene.

Este doar o primărie de lux din Râmânia postdecembristă, pentru care se luptă clanuri mafiote. Nu-l plângem pe Udubae, cum nu-l plângem nici pe Roşu. Nu plângem pe nimeni, pentru că nu credem pe nimeni de acolo.

Poate că şi alegerile parţiale de la Bujoreni, ar trebui organizate direct de DNA.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *