Comuna de la poalele Căpățânii, Costeștiul, sărbătorește 510 ani de existență

Comuna vâlceană Costești este o localitate unică în Vâlcea și este una din cele 10 localități rurale din România care definesc spiritualitatea și zestrea culturală a țării noastre.

Sâmbătă, 8 octombrie, Primăria şi Consiliul Local al comunei Coseşti organizează Ziua Comunei, sub genericul „La obârşie, la izvoare”. În acest an, cea de-a XV-a ediţie va aduce multe surprize pentru localnici:

„Anul acesta, „La obârşie, la izvoare” a ajuns la cea de-a XV-a ediţie și este prilej de sărbătoare pentru noi. Astfel, sărbătorirea zile de 11 octombrie 1512, data cunoscută a primei atestări documentare a localității Costești, începe în săptămâna 3-7 octombrie cu întreceri sportive, tenis și fotbal, „Cupa „Matei Basarab”. Sâmbătă, 8 octombrie 2022, după conferirea premiilor familiilor care își aniversează „Nunta de Aur” la Biserica Parohiei Costești, pe scena amenajată în aer liber, în zona Stog, va avea loc un spectacol artistic. Iar marți, 11 octombrie 2022, de la ora 12.00, la Biblioteca Publică „General Nicolae Ciobanu” va avea loc, online, lansarea celei de-a IV-a ediții a concursului „Rădăcini”, un concurs de creație literară care încearcă să pună în valoarea istoria locală și frumusețea acestor locuri. Invităm atât locuitorii comunei și nu numai, să participe la cea de-a XV-a ediție a Zilelor Comunei Costești.”, ne-a declarat primarul comunei Coseşti, Toma Peștetreanu.
Sâmbătă, 8 octombrie, cu începere de la ora 16.00, cei prezenţi vor putea urmări un spectacol muzical susţinut de Mirel Stoica Band, Ansamblul Floricica, grupul „Domniţele” și ”Călușerii din Rășinari”. Invitați speciali sunt cântăreții Nicolae Datcu și Alex de la Orăștie.
Sărbătoarea comunei se anunţă a fi una plină de distracţie şi de muzică bună. Nu vor lipsi de la eveniment tarabele pline cu fel de fel de dulciuri: alviţa, vata pe băţ sau cocoşeii din zahăr şi jucării pentru cei mici, iar micii care vor sfârâi pe grătare şi berea rece îi va trage în număr mare pe toţi locuitorii comunei, şi nu numai.
Așadar, pentru ziua de sâmbătă, 8 octombrie, nu aveți nevoie de alte planuri. Atât locuitorii de pe aceste meleaguri, cât și cei din alte localitățile vâlcene sunt invitați să participe la Ziua comunei Costești.
Atmosfera va fi întreţinută de muzica populară care va răsuna din boxele amplasate pe Izlazul Stog, acolo unde oamenii se adună de ani buni la una dintre cele mai frumoase sărbători ale comunei Costești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *