Comuna Dănicei va avea un nou centru civic și administrativ

Instituții publice, parcuri, parc fotovoltaic, asta înseamnă o nouă amenajare în comuna Dănicei, comună care până în prezent, deși este una dintre cele mai întinse din Vâlcea, nu avea un sediu propriu al primăriei. Instituția funcționa la parterului bloclui de locuințe din localitate.

Astfel pe terenul viran aflată lângă primărie se pregătește amenajarea unui nou centru care va include primăria nou, centrul cultural, parcuri, un parc fotovoltaic, posibil, o viitoare piață agro alimentară cu produse tradiționale dar va fi deschis și pentru investitorii privați care vor dori să investească în mici firme de producție. În acest an, urmând să demareze lucrările la noul sediu al primăriei și să înceapă amaneajarea unui parc fotovoltaic pe 2000 de metri pătrați.

Prin PNRR urmează să fie dotată școala gimnazială cu mobilier, laboratoare de informatică.

Totodată primăria pregătește documentația pentru un nou proiect de drumuri, prin AFIR, pentru 4 km de drumuri care să asigure o nouă legătură cu județul Vâlcea precum și cu județul Argeș, prin Dealul Sâmburului.

Așa cum am spus, vorbim  de una din cele mai întinse localități din Vâlcea, cu 14 sate componente, este Dănicei, o localitate dispusă pe dealurile de est ale județului, cu o istorie bogată în pomicultură și cu perspective economice care depind de mersul economic a trei județe. Pentru că Dăniceiul este un punct nodal geografic între Vâlcea, Argeș și Olt.

Dăniceiul se transformă pe zi ce trece, în teritoriul ales de bucureşteni, de doljeni, pentru a fi o opţiune de relaxare. Au apărut pensiunile, casele de vacanţă, lumea vine la Dănicei şi se minunează că acest loc a rămas o insulă de frumos într-o lumea prea puţin ştiută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *