Comuna Dănicei se poată lăuda și în acest an cu o producție bună de prune

Pomicultura și în sepcial cultura prunului au pus pe harta județului comuna Dănicei, aici fiind de deapartea țara țuicii vâlcene. Dealurile însorite și înalte ale Dăniceiului fiind perfecte pentru acest fruct iar anul 2022 poaye fi considerat un an reușit din acest punct de vedere.

În aceste zile majoritatea fermierilor au început culesul fructelor și ulterior transformarea acestuia în celebra țuică de Dănicei, în acele cazane mari care se află pe teritoriul localității.

Localnicii folosesc pentru preparea țuicii prune de vara, prune negre si prunele arjane din care rezultă o băutură cu o tărie undeva la 32 – 35 de grade.

În ceea privește infrastructura localității, destul de izolate raportat la drumurile care o leagă de Râmnicu Vâlcea, se potae vorbi de o rețea de apă de care beneficiază 95% dintre locuitori. În schimb rețeaua de canalizare doar 15% acoperă din comună.

Drumurile sunt reabilitate în procent de 60%, comuna având o rețea de drumuri foarte mare, satele izolate și pentru asta a fost nevoie de un efort bugetar consistent. Școlile sunt reabilitate și autorizate dar primăria are și un proiect depus pe CNI pentru construirea unui nou local de învățământ.

Căminul cultural este în lucru iar execuția a ajuns la 60%stadiu fizic. În proiect pe linia aprobărilor ministeriale se află și un centru medical de permanență.

Din păcate, operatorii de telefonie au ignorat această comună, semnalele sunt proaste pentru majoritatea operatorilor naționali însă RDS a intrpdus firba optică pentru internet

În afara pomiculturii sunt și câțiva investitori în zonă, din care unul este printre marii transportatori din țară.

La nivel de demografie, comuna s-a echilibrat după ce ani buni a fost înregistrată o hemoragie a celor care au părăsit localitatea și, dat fiind așezarea geografică, se pot menționa mai multe achiziții de case.

 

 

 

.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *