Comuna Dăeşti campioană pe fonduri europene şi guvernamentale prezintă o demografie în creştere

Comuna Dăeşti este una din localităţile cu o demografie în creştere, în ultimii ani, numărul locuitorilor care au s-au mutat aici a depăşit 100 iar cifrele sunt promitătoare pentru următorii ani. localitatea este în plin proces de modernizare.

Comunitatea beneficiază de infrastructură, locuri de muncă, servicii medicale de calitate, acces la educaţie, informații și cultură.

Strategia şi experienţa administrativă în accesarea proiectelor cu finanţări europene şi guvernamentale a dovedit că la Dăești s-a creat o infrastructură modernă la nivelul comunei, prin extinderea conductelor de utilităţi (apă şi canalizare), asfaltarea drumurilor comunale, dar și reabilitarea şi modernizarea instituţiilor publice locale.

Ponderea locuinţelor noi sau reabilitate a ajuns deja la 40% raportat la cele vechi, există deja o piaţă a terenurilor, preţurile sunt în creştere ca şi dorinţa vâlcenilor de a schimba oraşul pentru comuna aflată în nordul oraşului, pe malul Oltului, într-o zonă subcarpatică.

„Da, gazele sunt ultima noastră provocare şi în foarte scurt timp vor fi introduse. Se dezvoltă şi aria industrială, ne lăudăm cu un şomaj zero, ba mai mult sunta genţi economici care caută români întorşi în ţară iar salariile sunt atractive”, spune Ciprina Olaru, edilul localităţii.

Mai mult, echipa de fotbal, proaspăt promovată în Liga a III-a, face minuni, fiind pe locul 6 după 5 meciuri disputate.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *