Comuna Dăești atacă, pentru anul 2022, podiumul comunelor dezvoltate are Vâlcii

Cu investiția mult așteptată a rețelei de gaze naturale, localitatea Dăești urmează ca în 2022 să se stabilizeze, după afirmă edilul George Popolan, în primele cinci comune ale Vâlcii. Pentru că gazele naturale înseamnă agenți economici, o dezvoltare imobiliară și o resetare a întregii zone de pe malul stâng al râului Olt.

”Suntem o comună care a pus în ultimii 10 ani, pe primul plan fondurile europene. Era clar că fără atragerea de fonduri europene nu avem cum să dăm înainte. Nimeni nu îți dă bani din cer dacă nu știi cum să-i atragi. Asta înseamnă documentații, o listă cu priorități, valorificarea potențialului zonei și găsirea de noi puncte prin care să facem comuna una atrăgătore, o destinație pentru afaceri și sectorul rezidențial. Acum venim în completare cu rețeaua de gaze naturale. Vreau să soun că doar anunțul și începerea execuției deja a stimulat o altă abordare a celor care vor să se mute aici, la nici 10 minute de oraș. Perspectivele care se deschid pentru Dăești sunt uriașe. Industrial, imobiliar și turistic,sunt cele trei axe pe care vom accelera ritmul de dezvoltare”, spune George Popolan.

Comuna Dăești a devenit în ultimii ani un magnet pentru cei care fug de oraș și vor o locuință la țară, la doar 10 minute de Râmnicu Vâlcea. Dar și o zonă pentru investitorii privați. Pentru că localitatea aflată într-o zonă bună, aproape de căil de transport importante permite o dinamică crescută a afacerilor.

”Locuri de muncă, o piață de muncă pentru doritorii unui job și o comună propice pentru cei care vor un cămin în zona rurală dar cu standarde de oraș. Da, este un adevăr localitatea crește demografic, se caută calitatea vieții și standarde de oraș”, mai spune Popolan.

Comuna Dăești se află în prezent în topul primelor 10 comune ale Vâlcii, din punct de vedere economic și are un ritm susținut de dezvoltare. Se află la 10 km distanță de Râmnicu Vâlcea și are ca premise și dezvoltarea unui pol turistic în zona Fedeleșoiu. Comuna face parte din inelul metropolitan al Râmnicului, aflată între stațiunea Călimănești și municipiul Râmnicu Vâlcea

În ultimii ani, în comuna Dăești au fost eliberate câteva sute de autorizații de construcție case iar în perioada pandeniei, mai mulți locuitori din oraș s-au mutat aici împreună cu familiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *