Comuna Creţeni este condusă de un rocker! Dar unul care le are pe toate, ca edil!

S-a întâmplat săptămâna trecută, într-o vizită sau o muncă de teren, cum se spune. Jurnaliştii merg de regulă la firul ierbii, pentru a propune lumii, cititorilor ceea ce se petrece în judeţul Vâlcea.  În mod obiectiv şi chiar neutru dacă se poate spune aşa.

Recunosc, îl ştiam pe Spârleanu de mult. Era acel primar din Creţeni, umoral, unul a cărui voce o auzeam la toate reuniunile PSD din judeţ sau la cele cu primari. Un primar frust, care le spune pe direct, cu o voce baritonală. Preconcepţiile mele îl defineau ca pe un primar de comună, doar. Simpatic, de comitet, dar care se mulează pe protoptipul primarului de localitate oltenească.

„Petre Magdin, prietenul meu”…aşa a începur. Şi uite cum au trecut mai bine de două ore cu Spârleanu. Cu Sprârleanu despre Deep Purple, Led Zeppelin, Iris,Yes, The Whoo, AC/DC.

Chiar am luat de la Spârleanu, un cd-ul cu Iris. Da, Spârleanu este supriza săptămânii trecute. Primarul din Creţeni ştie muzică, ascultă muzică, a trăit cu Pink Floyd, cu Coverdale, cu Waters, are charismă.

Dacă mi-ar fi spus cineva înainte cu două ore de a ajunge la Creţeni ce voi descoperi, aş fi zâmbit ezitant. Da, aceste e Spârleanu, un primar dar şi un pic mai mult decât atât.

Spîrleanu are povestea lui, pe care eu printre picături am cunsocut-o. Numai el o ştie pe de-a întregul, dar cert este că, un om care opreşte în staţiile PECO şi de acolo cumpără un Creedence, un Floyd, un Puprle, un AC/DC, nu este deloc un oarecare. Iar creţenenii, apropo, au mare noroc că îl au pe Spârleanu primar. Comuna nu arată rău deloc, se lucrează cam pe toate domeniile de infrastructură iar edilul este …jos pălăria.

Da, am vrut să-l laud în acest articol, de fapt am ţinut morţiş să spun câteva cuvinte, despre oameni pe care de multe ori îi judeci atât de superficial, iar doar după două ore, rămâi suprins de ceea ce descoperi.

P.S. Şi când te gândeşti la Primăria Râmnicu Vâlcea este condusă de un manelist…parcă ţi-ai dori să te muţi la Creţeni

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *