Comuna Costeşti a fost o destinaţie preferată a turiştilor în Sărbătorile de Iarnă

Localitatea celor 44 de izvoare, Costeşti, comună aşezată pe drumul Olteniei de sub Munte a fost căutată de turişti în sărbătorile care au trecut, pensiunile fiind toate ocupate.

“Au venit turişti din toată ţara şi chiar dacă nu a fost zăpada, vremea caldă din acele zile a fost benefică pentru excursii la mănăstiri, în Cheile Bistriţei, în Cheile Costeştiului, la trovanţi. Şi spre mare mea bucurie mulţi au mers pe drumul Pietrenilor spre Bărbăteşti, un drum care scurtează distanţa spre Băile Olăneşti”, spune primarul Toma Peştereanu.

Turiştii care s-au cazat la Costeşti au participat la tăierea porcului în stil tradiţional, au gustat din bucătăria locală, au putut să admire colindele Olteniei de sub munte, au mers la slujbele oficiate la Mănăstirile Bistriţa şi Arnota.

De altfel localitatea are o reţea de drumuri pusă la punct încă din anul 2019, când majoritatea străzilor au fost asfaltate, inclusiv legătura cu comuna Bărbăteşti. În proiectele viitoare, administraţia doreşte să investească în drumul spre Horezu (prin Neagota) şi să amenajeze o legătură directă între satele Pietreni şi Bistriţa, pentru a închide un inel rutier care să ocolească Versantul Stogu

Printre proiectele viitoare ale administraţiei se numără şi amenajarea centrului civic, cu zone pietonale, spaţii verzi, iluminat şi mobilier urban.

Comuna Costeşti este una din cele mai bogate în patrimoniu localităţi din judeţ, numărându-se printre cele 10 sate culturale ale României.

An de an, numărul turiştilor care vin la Costeşti creşte, administraţia dorind să continue demersurile începute acum 100 de ani de regalitate, care doreau transformarea comunei în staţiune domnească.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *