Comuna celor 400 de izvoare se scufundă în gunoaie! Firma de salubritate a reziliat contractul de ridicare a gunoiului

Imaginea comunei Scundu în aceste frumoase zile de primăvară este una critică. Deşi este aşezată într-una din cele mai frumoase trecători subcarpatice, legând Valea Psecenei de lunca Oltului, de câteva luni, comuna se confruntă cu o problemă extrem de gravă.

Firma Urban cea care a pus pe jar majoritatea localităţilor din Vâlcea, deţinând monopol pe salubritate ia decizii arbitare cu consecinţe catastrofale.

„De luni bune gunoiul nu mai este colectat la noi în comună. Au reziliat contractul, numai ei ştiu din ce cauze şi motive. Nu răspund la apeluri. Situaţia este foarte gravă. Ne confruntăm cu o situaţie în care oamenii fie aruncă gunoiul pe câmp, fie îl ard în gospodărie. Aici intervine garda şi amendează. Deci o situaţie fără ieşire!”, spune primarul Dumitru Blejan.

Realitatea confirmă spusele edilului. deja pe câmpurile care leagă Scundu de Ionești, Orlești sau pe drumul spre Pesceana sunt mormane de gunoi. Oamenii noaptea își încarcă gunoiul în căruță și îl aruncâ unde pot.

Unii, mai îndrăzneţi, îl ard în curte, unde există pericolul de a fi amendaţi de Garda de Mediu.

Există o explicaţie neoficială, care spune că firma Urban a reziliat contractul cu Scundu pentru că sunt prea mari costurile pentru a oferi acest serviciu în respectiva localitate.

În orice caz, trebuie identificată o soluţie, pentru a nu ne trezi cu o localitate scufundată în gunoi, una dintre comunele celebre prin faptul că deţine un patrimoniu natural de 400 de izvoare cu apă potabilă…Ar fi păcat să distrugem asta

AP

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *