Comuna Amărăști se află pe penultimul loc din Vâlcea la nivel de drumuri asfaltate

Aceasta este situația pe care primarul Adrian Catana a găsit-o în comună în urmă cu 2 ani, una din localitățile deficitare la nivel de infrastructură, cu o demografie în scădere, aflându-se pe penultimul loc în județ la nivel de drumuri reabilitate.

”Un record negativ, din punct de vedere al infrastructurii. Ne depășesc la acest capitol doar cei din Ghioroiu, comună care se află în izolare rutieră. Amărăști însă este o comună care avea tiate șansele să fie una dezvoltată, fiind aproape de Drăgășani, la 15 km și la 60 de Râmnicu Vâlcea. Din păcate nu s-a făcut nimic și suntem în situația de a lua de la zero”, spune edilul Catana.

Acesta spune că a reușit în acesti doi ani să finalizeze proeictele privind rețelele de apă și canalizare, fără de care nu ar fi putut trece la asfaltarea drumurilor.

Astfel, în acest moment, apa și canalizarea sunt doar pe 6,8 km lungime dar după finanțările prin Anghel Saligny, cele două rețele vor fi extinse cu peste 18 km.

La nivel de drumuri, din totalul de 27 de km rețea stradală, doar 5 km sunt asfaltați. Aici primăria neavând nicio șansă pe alte programe, în fiecare an și-a propus asfaltarea a 1,5 km de drumuri. Asta până când prin POR sau pe alte surse se vor putea găsi fonduri.

Școala gimnazială este una modernizată dar din cauza scăderii accelerate a demografiei, nu sunt decât 3 clase în ciclul primar și trei clase în ciclul gimnazial. Edilul spune, dezamăgit, că, din păcate, foarte multe cadre didactice necalificate sunt în scoală.

Dispensarul medical este unul modernizat, comuna beneficiază de iluminat public modern, de o rețea de wi-fi și în prezent se lucrează din plin la drumul județean care traversează localitatea de la nord la sud.

Căminul cultural este o relicvă de 26 de ani în centrul comunei dar edilul nu și-a pierdut speranța că acesta va fi la un moment dat modernizat.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *