Complexul “La Şipot” deschide axa turismului în Şuşani

„La Şipot” este numele unui proiect îndrăzneţ prin care Primăria Şuşani doreşte să fie un deschizător de drum în turism.

Comuna Şuşani este cea mai mare localitate rurală din sudul judeţului Vâlcea, cu o populaţie de peste 4000 de locuitori. Ea deţine una dintre cele mai perfomante agriculturi din zonă. De fapt, are o agricultură bazată pe sistemul cooperatist, o societate românească şi una italiană făcând performanţă în acest domeniu.

Dar Şuşaniul este şi o localitate dispusă într-un cadru natural extrem de frumos, la limita dintre colinele moi ale ultimelor dealuri şi la marginea Câmpiei Române. Este o localitate plină de păduri, răsfirată pe mai multe dealuri şi care, până acum 4-5 ani, era ocolită de mai toată lumea din cauza unei infrastructuri execrabile.

Anul 2016, însă, regăseşte comuna Şuşani cu o infrastructură impecabilă, un drum judeţean care, de fapt, a devenit o arteră de legătură între zona Slatinei şi zona Olteniei subcarpatice. Mai mult, Şuşaniul a devenit o localitate curtată de investitori, şi nu puţini. Aşa cum am menţionat anterior, la Şuşani baza de recrutare este una destul de solidă, la o populaţie mare existând o forţă de muncă bine calificată.

În zona islazului, acolo unde primăria a creat deja premisele unui parc industrial, există un loc, însă, care se pretează la agroturism.

Este vorba de un teren de 7 hectare, concentrate în jurul unui heleşteu. Proprietarii terenului sunt dispuşi să-l vândă, iar aici Primăria Şuşani a receptat ideea şi doreşte ca cineva să îl valorifice.

„În acest sens, în cadrului PUG-ului, această zonă va fi cu destinaţie turistică, aici putându-se crea un frumos complex turistic, în jurul heleşteului, care are o suprafaţă de 800 de mp, dar cu posibilităţi de extindere. O documentaţie a zonei ar include un parc, căsuţe de vacanţă, locuri de joacă, un adventure park, ateliere de creaţie, restaurante, locuri de picnic. Adică un complex turistic în toată regula, aici având de toate, apă, pădure şi o aşezare naturală de excepţie. Aşteptăm investitorii care vor să facă ceva serios şi de durată aici. Primăria Şuşani va acorda tot sprijinul unor astfel de investitori”, spune edilul Gheorghe Staiu.

Să nu uităm că, la Şuşani, va funcţiona un sanatoriu modern pentru copiii cu dizabilităţi şi că localitatea devine, pe zi ce trece, un pol de dezvoltare în această parte a judeţului.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *