Complexul Expo Nord Oltenia ar putea, pe viitor, să promoveze agricultura ecologică

Centrul de Expoziţii ‘Expo Nord Oltenia’ din Călimăneşti va promova şi sprijini agricultura ecologică, autorităţile judeţene purtând discuţii în acest sens cu producătorii din acest domeniu, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, prefectul de Vâlcea, Dumitru Cornoiu.

‘De 4 ani există aceste discuţii despre utilitatea sau inutilitatea acestui proiect de la Călimăneşti, realizat cu fonduri europene. Este vorba de Complexul Oltenia Expo. El a fost gândit bine, fiind aşezat pe un drum european de maximă importanţă. De aceea trebuie identificate formulele care se pretează la specificul zonei. În acest sens, am putea valorifica exact potenţialul agricol al judeţului şi al Olteniei şi mă refer aici la dezvoltarea unui complex de promovare a agriculturii şi alimentaţiei pe bază de produse ecologice. România se poate lăuda cu acest lucru, de aceea nu trebuie noi să mai inventăm roata în alte domenii, dar măcar în domeniile în care noi am inventat-o trebuie să ştim să o promovăm’, a precizat prefectul.

Acesta a spus că deja se poartă discuţii în acest sens cu producătorii agricoli din domeniu şi în curând, în cadrul Complexului Expo Nord Oltenia, vor fi promovate acest gen de activităţi, care ţin de agricultura ecologică.

Complexul Expo Nord Oltenia a fost realizat cu fonduri europene în valoare de 8 milioane de euro, pe raza oraşului Călimăneşti, pe drumul european E81.

De la inaugurarea acestuia, în 2011, însă, în cadrul acestui centru – care cuprinde 5 pavilioane expoziţionale – nu au avut loc decât câteva seminarii. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *