Complex de agrement dar și pensiuni noi pe lista de investiții din Mihăești

Comuna Mihăești se află pe locul 7 ca nivel economic între cele 89 de localități vâlcene, cu venituri în 2020 de peste 30 de miliarde de lei din surse proprii. Cu aceste cifre ocupă locul doi între comune, după Budești, având o uriașă resursă industrială, nu mai puțin de 180 de agenți economici își desfășoară activitatea aici, urmând ca în acest an, alte trei mari companii vor investi în Mihăești.

În schimb la nivel de populație, localitatea a depășit de mult 7.500 de locuitori oficial, neoficial, rezidenții din Mihăești fiind în jur de 1000, ceea ce duce localitatea peste mai multe orașe din județ.

De altfel numărul de locuințe noi este de câteva sute pe an, fie reabilitări de case vechi, fie noi locații, cei mai mulți locuitori fiind din Râmnicu Vâlcea, peste 1000 de râmniceni mutându-se la Mihăești. Dar sunt și locuitori din Dolj, Olt, București care au locuințe în Mihăești.

Utilitățile, apropierea de Râmnicu Vâlcea, dispunerea comunei în zona subcarpatică, într-un relief armonios, localitatea pe cei 11 km lungime tivuind dealurile de mijloc, în valea generoasă a Govorei, sunt criterii care au determinat această migrație a orășenilor, având cea mai mare creștere demografică din toate cele 89 de localități vâlcene.

După Vlădești, este comuna cu cel mai rapid ritm de creștere a populației, având mai mult teren intravilan, de altfel aici un dezvoltator imobiliar a ridicat în ultimii 10 ani mai multe mici centre rezidențiale cu case tip care au fost imediat achiziționate de orășeni.

”Este un adevăr, vin foarte mulți oameni care cumpără, care construiesc aici, care renunță la viața de oraș. În timpul pandemiei, pot spune că au fost câteva sute de familii care au ales localitatea noastră. Noi investim aici în drumuri, în extinderea de gaze, în școli, în gradinițe. Avem o sală de sport polivalentă, un sediu de dispensar care se pretează la multe alte activități medicale, nu doar medicină de familie”, spune primarul Constantin Barzgeanu.

În afara de aceste investiții publice, primăria spune că se lucrează la documentație pentru complexul de agremen – ștrand și parc, la Negreni, finanțat prin FLAG.

”Și pot spune că deja suntem căutați de cei care vor să facă turism. Un important om de afcaeri din Râmnic urmărește să investească într-un spațiu hotelier în zona Govora. E un prim pas pentru a deschide în mod concret această latură a turismului. Deși noi avem aici un important obiectiv de patrimoniu și mă refer la Mănăstirea Govora”, a completat Bârzăgeanu

Printre altele, numărul agenților economici care au investit în Mihăești, se ridică la aproape 200.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *