Comisie de lucru pentru realizarea unui aeroport de mici dimensiuni la Budeşti (Barza)

După ce în ultimii ani s-a discutat despre oportunitatea sau necesitatea unui aeroport în apropierea Râmnicului, Consiliul Judeţean Vâlcea şi Consiliul Local Budeşti au constituit în urmă cu o lună o comisie care să realizeze documentaţiile aferente unui astfel de proiect.

“Este un prim pas pentru a realiza un astfel de obiectiv. Este prematur să ne gândim acum la ce perspectivă va avea. Acesta depinde clar în mod direct de mersul economiei în judeţ şi cu precădere în parcurile tehnologice din aria periurbană cât şi de dezvoltarea turismului în Vâlcea. Este clar că este nevoie de un astfel de obiectiv, acum când distanţele se măsoară în timp şi este nevoie de o deplasare rapidă în scop economic dintr-o parte într-alta a ţării şi nu numai. Plus că acest obiectiv va deservi şi aviaţia utilitară, servicii medicale şi de urgenţă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

La rândul său, primarul din Budeşti Ionel Vlădulescu afirmă că dezvoltarea Parcului Industrial Budeşti, unde deja mai multe corporaţii au venit şi altele sunt în curs de implementare de proiecte fac ca această investiţie să fie una oportună.

“Asocierea dintre Budeşti şi Consiliul Judeţean deschide un drum care se va materializa cu acest serviciu de transport extrem de util pentru viitorul economic al zonei. În primă etapă am depus la Direcţia Agricolă o cerere de scoatere din platoul Barza a 6 hectare de teren. Micul aeroport va avea o pistă de 900 de metri, o clădire administrativă. În primă fază aici vor putea ateriza avioane de dimensiuni reduse şi vom amenaja şi o platformă betonată pentru helicoptere”, a precizat Vlădulescu.

Ideea a fost discutată în anii 2010, la Prefectura Vâlcea, autorităţile locale din comuna Budeşti au reluat discuţia în contextul afluxului de investiţii care au început deja de mai bine de un an să vină spre localitate.

Potrivit estimărilor din acest an şi a prognozelor economice până în anul 2020 – 2022, numărul de salariaţi care vor lucra la Budeşti se va ridica la nivelul de 15-20.000, din care jumătate în multinaţionale sau în investiţii cu capital privat străin.

Astfel, la Barza, singurul loc care se pretează pentru un un mic aeroport în apropierea Râmnicului, se vor pregătesc studiile premergătoare cu privire la cât anume se poate investi într-o pistă şi un mic terminal.

AP

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *