CNADNR dată în judecată de primarii din Ţara Loviştei

Primarii din Țara Loviștei vor să dea în judecată CNADNR. Edilii sunt nemulțumiți de starea DN 7D și spun că acesta este principalul motiv pentru care zona este una săracă. Starea precară a drumului ar alunga investitorii și de aici rezultă o mulțime de probleme, printre care depopularea zonei și șomajul ridicat.

 O delegaţie a primarilor din Ţara Loviştei s-a întâlnit marţi, la Bucureşti, cu reprezentanţi ai CNADNR pentru a discuta cu privire la starea DN 7D, edilii arătând că vor acţiona în judecată instituţia dacă nu vor fi luate măsuri pentru reabilitarea drumului, notează Agerpres.

”De trei ani facem memorii, adrese, deplasări la Bucureşti. Am vorbit cu toţi parlamentarii, ne cunosc toţi directorii din ministere, toate conducerile CNADNR, şi rezultatul este acelaşi. Singurul drum naţional de pământ din România, DN 7D, a rămas la fel. Nimeni nu vine aici să investească (…). De aceea, şomaj, sărăcie, depopulare. Acestea sunt efectele’, a declarat primarul comunei Perişani, Ion Sandu.

Acesta a condus delegaţia de primari care a mers la întâlnirea cu reprezentanţii CNADNR. ‘Ni s-a spus că nu sunt fonduri şi nici nu este în Master Planul de Transport. Dacă acesta rămâne răspunsul lor, îi dăm în judecată. Ni s-a spus că ar mai fi o variantă, drumul să fie declasat şi să devină judeţean. (…) Vom merge la Consiliul Judeţean să vedem ei ce spun. Dacă la fel se va întâmpla, mergem în instanţă. Nu mai aşteptăm nimic, decât o certitudine, că există sursă de finanţare, că în data de sau anul X va începe reabilitarea acestui drum’, a mai spus edilul din Perişani.

În anul 2003, un drum judeţean care pleca din Câineni şi traversa Ţara Loviştei prin Boişoara, Titeşti, Perişani, ajungând în judeţul Argeş, a fost transformat în DN 7D prin hotărâre de Guvern. Acesta are o lungime de 30 de km pe teritoriul judeţului Vâlcea. În 13 ani, drumul a fost asfaltat doar pe o lungime de 6 km. Mai mult, în judeţul Argeş acesta nu continuă decât printr-un drum comunal, iar în sezonul ploios drumul devine impracticabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *