CNADNR: Argeşenii nu susţin autostrada prin Râmnicu Vâlcea

Argeşenii nu susţin varianta 4 a autostrăzii, adică nu vor autostrada prin Râmnicu Vâlcea, ei o vor pe a lor, cel puţin aşa susţine un comunicat de presă al CNADNR, semnat de Narcis Neaga. Ne aşteptam oare la solidaritate sau la bună vecinătate?

CNADNR SA a supus dezbaterii publice cele 5 variante de construire a Autostrăzii Sibiu-Piteşti, încă din faza realizării Studiului de Fezabilitate. Acest fapt are drept scop realizarea unei cât mai bune cunoaşteri a proiectului, a locului, a condiţiilor de care Proiectantul ar trebui să ţină seama.

Pentru aceasta, CNADNR SA a făcut public proiectul cu cele 5 variante pe site-ul Companiei şi pe forum.cnadnr.ro şi, de asemenea, a declanşat discuţii cu autorităţile locale şi cu toţi cei interesaţi. În primă fază, au avut loc discuţii la Consiliul Judeţean Vâlcea, unde au participat reprezentanţii CNADNR SA (partea tehnică, mediu şi arheologie), reprezentanţii CJ Vâlcea, parlamentari din Vâlcea, precum şi reprezentantul Proiectantului (Asocierea SPEA Ingegneria Europea SA Milano Italia Sucursala Bucureşti & Tecnic Consulting Engineering Romania SRL).

Discuţia purtată a fost una preliminară, bazată pe analiza variantelor de traseu propuse de către realizatorii Studiului de Fezabilitate. Reprezentanţii CJ Vâlcea au susţinut varianta cea mai apropiată de Municipiul Râmnicu Vâlcea, pentru aceasta fiind puse în discuţie atât argumente pro, cât şi contra, făcându-se referire, în mod distinct, asupra structurii geomorfologice a terenului, precum şi asupra conservării florei şi faunei din zonă. Discuţiile vor continua şi cu reprezentanţii județelor Argeş şi Sibiu.

De asemenea, au fost purtate discuţii şi la Consiliul Judeţean Argeş, unde au participat reprezentanţii CNADNR SA (partea tehnică, mediu şi arheologie), reprezentanţii CJ Argeş, împreună cu toţii primarii din judeţul Argeş, precum şi reprezentanţii sindicatului Dacia Mioveni.

În urma analizării variantelor de traseu propuse, autoritățile locale împreună cu toţi cei prezenţi, au optat şi susţinut varianta de traseu nr. 1.

 „Având în vedere importanţa proiectului autostrăzii Sibiu-Piteşti, CNADNR a suspus dezbaterii publice pentru prima dată un proiect de infrastructură rutieră la faza de SF privind alegerea variantei optime de traseu. Acest demers are drept scop cunoaşterea şi eliminarea eventualelor probleme de mediu, geomorfologiei terenului, arheologice, care ar putea conduce la modificări ale proiectului. În acest sens, pentru proiectul autostrăzii Sibiu-Piteşti, CNADNR solicită, încă o dată, ca atât autoritățile locale, societatea civilă, cât şi cei interesaţi să participe în continuare la aceste dezbateri, atât în mod direct, cât şi pe forumul www.forum.cnadnr.ro”, a declarat Narcis Neaga, Directorul General al CNADNR SA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *