Claudia Banu: PNL este singurul partid istoric din România întemeiat pe principii liberale și democratice

24 mai este o zi de mare însemnătate istorică pentru România, pentru democraţie şi progres, iar pentru liberalii români, o zi de mare sărbătoare.
Acum 146 de ani, Stephen Bartlett Lakeman-Mazar Paşa transforma ziua de 24 mai 1875 într-o zi istorică pentru politica României Moderne. În locuinţa sa, prin demersurile făcute, a reuşit întemeierea Partidului Naţional Liberal, singurul partid istoric din România, întemeiat pe valori liberale şi principii democratice.

De-a lungul timpului, PNL şi-a legat numele de momente importante ale destinului istoric: independenţa de stat, regalitatea românească, Războiul de reîntregire a neamului şi crearea României mari, Constituţia din 1923 sau relansarea economică după criza din 1929-1933.

Liberalismul nu este doar o doctrină, ci o bază solidă ce deschide calea spre modernism, evoluţie şi reformă.
“Prin noi înşine”, avem datoria de a continua construcţia unei Românii europene, o Românie modernă, o Românie normală!

La 146 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal, am luat parte la ceremonia de omagiere a familiei Brătianu, la Vila Florica, în județul Argeș, locul unde liberalii au pus bazele modernizării României și unde liberalismul continuă să scrie istorie. Prezența mea aici vine să confirme faptul că noi, liberalii, dorim să ducem pe mai departe valorile și principiile fondatorilor #PNL, pentru o Românie prosperă!
La eveniment au participat președintele PNL, Ludovic Orban, precum și mulți reprezentanți de seamă ai partidului. Am avut deosebita onoare să reprezint județul #Vâlcea, alături de colegii mei, președinte PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, deputatul Laurentiu Cazan și prefectul județului Vâlcea, Sebastian Fârtat.

 

La mulţi ani, PNL!
La mulţi ani, liberali!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *