Clădire în stil victorian, viitorul sanatoriu TBC de la Mihăești

 

„În ședința ordinară de luni, 27 februarie, am aprobat alocarea sumei de 1.000.000 lei, pentru construirea unei clădiri medico-administrative la Spitalul de Pneumoftiziologie ”Constantin Anastasatu” Mihăești.

Este vorba despre o clădire nouă, în care se vor amenaja birouri, spații pentru depozitare arhivă, precum și spații destinate activităților medicale și dotate cu mobilier specific.

De altfel, pregătim și alte investiții la Spitalul din Mihăești: construirea unei noi clădiri de spital pentru cazare și tratarea pacienților, dar și extinderea și reabilitarea ambulatoriului de specialitate din cadrul spitalului”- Constantin Rădulescu.

In schimb asta nu e tot. La Mihăești in urma unui parteneriat foarte bun între Consiliul Județean Vâlcea și conducerea spitalului de pneumoftiziologie urmează să se ridice, cu fonduri europene, un proiect unic în această parte de țara.

Un sanatoriu in stil victorian, chiar pe fostul domeniu al Bratienilor, lângă Lacul cu nuferi. O clădire fascinanta prin arhitectură, cu toate condițiile de tratament, o clădire emblematică pentru Vâlcea. Cu un parc superb care să aibă acces și spre lac și spre pădurea Bratienilor.

Sanatoriul va fi unul cu aparatura medicala de ultimă generație, cu saloane spațioase, elegante, cu un confort deosebit pentru pacienți, după cum susține directorul Marius Lumineanu.

Această clădire va oferi și cazare și tratament pentru pacienți și va facilita terapia pentru bolnavi care ajung aici.

Totodată și actualul sediu administrativ va fi complet reabilitat, in stil românesc similar vechiului conac Vintila Brătianu care adăpostește actualul spital..

„De când am preluat mandatul de președinte al Consiliului Județean Vâlcea, am spus că sănătatea este prioritatea numărul unu a acestui județ. Un astfel de sanatoriu este o provocare și o necesitate pentru Vâlcea”, conchide președintele Constantin Rădulescu

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *