CJ Vâlcea şi CL Budeşti sprijin concret pentru Faurecia

Consiliul Judeţean Vâlcea face prima mişcare în sprijinul investitorilor privaţi, hotârând vineri, în şedinţă ordinară, asocierea cu comuna Budeşti pentru realizarea drumului de acces către compania Faurecia. Astfel, potrivit hotârârii luată de CJ Vâlcea, avem o asociere între Consiliul Local din comuna Budeşti şi forul judeţean pentru realizarea căii de acces spre sediul şi halele viitorului complex industrial.

În urma hotârârii, CJ Vâlcea contribuie cu 300.000 lei iar CL Budeşti contribuie cu 13.795 lei. Dorim ca această asocierea se se repete şi în cazul altor investitori privaţi care doresc să dezvolte locuri de muncă în judeţul Vâlcea. În orice caz, îi felicităm pentru prima dată pe cei care conduc acest judeţ, care au reuşit în cele din urmă să înrădăcineze un mare concern aici la Vâlcea.

Vâlcea va avea anul viitor un număr de 2000 de locuri de muncă în plus datorită investiţiei destul de mari care se execută în prezent pe raza localităţii Budeşti. După tot războiul care s-a dus în urmă cu trei luni, compania franceză Faurecia a demarat un amplu program de investiţii, de altfel întreg complexul industrial se află la jumătate iar cel mai târziu în toamnă va fi inaugurat.

Potrivit datelor culese de ziarul nostru, numărul de angajaţi va fi de 1.800, deja existând recrutări de personal dar şi consiliere în acest sens. Dacă se adaugă la acest număr de angajaţi, industria conexă, transport etc, putem spune că investitorul privat va deschide piaţa locurilor de muncă la multinaţionale în Vâlcea cu peste 2000 de locuri de muncă, cifră apropiată mastodontului de stat – Oltchim.

De altfel, întreg arealul din Budeşti, zona învecinată Râmnicului s-a dezvoltat în ultimii ani, iar în prezent se caută soluţii pentru realizarea unui acces direct, o rută nouă care să lege şi platforma industrială Râureni de Budeşti. Motivul ţine de apropierea autostrăzii Sibiu-Piteşti, de fapt impactul aşteptat şi boom-ul pieţei de muncă pentru acest judeţ.

După Faurecia şi mai ales după stabilirea rutei pe unde va trece artera de 20 de kilometri care va lega Râmnicul de autostradă, alte companii de profil vor veni în zonă. Este posbil ca deja startul să fie dat, nu de alta, dar pe autostrada care va avea, cel puţin până în prezent, cel mai apropiat nod rutier de Râmnic, în localitatea Tigveni, deci pe autostrada Sibiu – Piteşti se va ajunge direct la Budapesta, Viena, Berlin, Paris etc.

Îi felicităm pe francezii de la Faurecia care au preferat într-un mod discret să înceapă investiţia şi le urăm succes în recrutarea personalului şi le spunem vâlcenilor că odată cu venirea aceastei prime multinaţionale, investiţie greenfield, vor veni şi alţii, deci în maximul 10 ani, Râmnicul de azi va arăta cu totul altfel.

Faurecia este o companie producătoare de componente auto din Franța. Compania este controlată de producătorul de autoturisme PSA Peugeot Citroen. În anul 2007, compania avea peste 60.000 de angajați și a avut vânzări de 12,66 miliarde de euro și pierderi nete de 237,5 milioane de euro.

În România, grupul francez deține: Euro Auto Plastic Systems (Euro APS), din Mioveni, (Divizia Interioare) și Faurecia Tălmaciu (Divizia de Scaune). Compania a preluat, în luna ianuarie 2008, 50% din compania Euro Auto Plastic Systems (Euro APS) din Mioveni, de la firma portugheză Simoldes Plasticos

 

AP

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *