CJ Vâlcea salută hotărârea de a muta traseul autostrăzii Sibiu-Piteşti prin Râmnicu Vâlcea

Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea salută decizia autorităţilor de a lansa în licitaţie publică studiul de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Piteşti, mai ales hotărârea de modificare a traseului şi mutarea lui prin Râmnicu Vâlcea.

‘Cred că este cel mai important lucru pentru judeţul Vâlcea şi este prima veste bună cu care începe săptămâna (…) se pare că eforturile noastre pe lângă guvern şi pe lângă Ministerul Marilor Proiecte au dat rezultat. Aducerea autostrăzii chiar în zona municipiului Râmnicu Vâlcea face ca dezvoltarea acestui centru, plus a staţiunilor aferente municipiului, să aibă o altă perspectivă. Aici este important de subliniat rolul Comisiei Europene, care alocă banii pentru acest culoar vital pentru Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa. Sperăm ca studiul să fie terminat cât mai curând şi să ne apucăm efectiv de execuţia ei’, a declarat  vicepreşedintele CJ Vâlcea, Bogdan Pistol.

Procedura de achiziţie pentru actualizarea studiilor de fezabilitate a autostrăzii Sibiu-Piteşti prin Râmnicu Vâlcea, a fost lansată în cursul zilei de luni, are termen de depunere a ofertelor ziua de 23 iulie 2014 şi o valoare aproximată înainte de atribuire de 43,4 milioane de lei, fără TVA.

Potrivit hărţilor orientative anexate documentaţiei de licitaţie, viitoarea autostradă va trece prin dreptul unor localităţi precum Râul Vadului, Câinenii Mari, Robeşti sau dincolo de Râmnicu Vâlcea, Deduleşti, Zamfireşti, Prislopu Mare sau Valea Ursului, urmărind actualul DN7. Vechiul traseu urmărea, mai la nord, văile Băiaşului, Topologului şi Argeşului.

Termenul de execuţie a lucrării este de un an de la data semnării contractului, în urma căruia vor trebui să rezulte cel puţin două variante de traseu. Dintre care să fie aleasă cea propusă spre execuţie.AGERPRES

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *