CJ Vâlcea prezintă o strategie în turism!? Era suficient să citească arhiva Râmnicu Vâlcea Week

De 7 ani, Râmnicu Vâlcea Week se străduie să deschidă ochii autorităților locale și județene cu privire la zestrea monumentală pe care o deține județul nostru din toate punctele de vedere. Râmnicu Vâlcea Week a pus denumiri, chiar dacă la prima vedere par bombastice dar au fost repetate pentru a deveni branduri -Drumul Athosului, Drumul Mănăstirilor Olteniei de sub Munte, Transalpina Vinului, Toscana României, Drumul Stațiunilor Vâlcene, Tirolul României, Arhipeleagul Monahal al Olteniei culminând cu titulatura de cel mai frumos județ din România.

Multe au intrat în ”folclorul” autorităților, fără mai fi vreodată menționați ca ”părinți fondatori” dar nu ne supără, nu avem orgolii, dar simplificate lucrurile stau cam așa, cum am repetat de nenumărate ori:

Asfaltați și reabilitați drumul spre Pahomie – Cheia, drumul spre Vârful Cozia, reabilitați Strategica, faceți legătura Mălaia-Horezu, asfaltați Petrimanu și vorbiți cu Gorjul să vă legați prin Curmătura Oltețului.

Puneți ghizi la mănăstiri, realizați trasee turistice, organzați licențe de transport între stațiunile balneare, mediatizați drumul vinului de la Drăgășani spre Prundeni, salvați conacele de pe Valea Oltețului, preluați mocănița de la Uzinele Sodice Govora și exploatați-o în regim turistic.

Restul e vorbărie. Ce am menționat mai sus, sunt lucrări de infrastructură de bază care odată finalizate vor aduce după sine ca ciupercile pensiuni și investitori. Ei au nevoie de infrastructură, curent și apă, nu de strategii.

Strategie turistică? Arhiva Râmnicu Vâlcea Week e suficientă, De 7 ani, străbatem zi de zi, județul Vâlcea, de la coiful Câinenilor până la rezervația de liliac și berze negre din Lungești, de la conacul lui Poenaru, până la crucile malteze ale Titeștiului. Nu că ne lipsește modestia, dar mai bine ca Râmnicu Vâlcea Week, nu cred că știe cineva geografia turistică a Vâlcii.

P.S. Consiliul Județean Vâlcea pomenește despre înființarea unei reviste de turism…Funny. Cum să se numească? Râmnicu Vâlcea Week 2?

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *