CJ a decis înlocuirea managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă

Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a decis înlocuirea directorului Spitalului Judeţean de Urgenţă, Georgeta Sălişte, în urma mai multor deficienţe constatate în managementul unităţii sanitare.

‘Am semnalat în repetate rânduri deficienţe în modul de administrare a celui mai important spital din Vâlcea. Va urma un interimat de şase luni, din câte am înţeles de la Consiliul de Administraţie, după care se va organiza un concurs pentru ocuparea acestui post’, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea.

Mihăiţa Creţulescu, director financiar-contabil al acestei unităţi spitaliceşti, a fost delegată să ocupe funcţia de manager.

Fostul director, Georgeta Sălişte nu a dorit comenteze decizia Consiliului Judeţean. Aceasta va ocupa în continuare funcţia de şef Serviciu RUNOS.

Sălişte a ocupat funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din anul 2007.

SJU Vâlcea a fost preluat în urmă cu trei ani de către Consiliul Judeţean Vâlcea.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a fost amendat în luna februarie cu 1,5 milioane de lei pentru deficienţe la întocmirea foilor de observaţie şi a reţelelor, a declarat joi directorul adjunct Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea, Constantin Pleşoianu.

‘Controlul s-a efectuat în luna decembrie a anului trecut de către inspectorii Casei Naţional de Asigurări de Sănătate. S-a urmărit modul în care s-a respectat contractul cadru. Mai exact, s-a constatat că foile de observaţie clinică şi cele de spitalizare nu erau completate în totalitate sau că nu au fost consemnate diagnosticele de internare. Reţetele nu erau menţionate în foile de observaţie. De asemenea, s-a mai constatat şi că medicamentele nu erau asigurate din farmacia spitalului, coplata era luată la internarea pacientului şi nu la externare cum este prevăzut în lege. De asemenea, pe site-ul spitalului nu sunt afişate cheltuielile unităţii medicale’, a afirmat Constantin Pleşoianu. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *