Circulaţie în condiţii de iarnă pe DN 7 – Valea Oltului şi Dealul Negru

Aproximativ 70 de utilaje se află sâmbătă în trafic pentru deszăpezirea drumurile naţionale care traversează judeţul Vâlcea, circulaţia pe Valea Oltului şi pe Dealul Negru desfăşurându-se în condiţii de iarnă, a declarat pentru AGERPRES directorul Drumuri Naţionale Vâlcea, Eugen Mănescu.
“Am avut probleme pe centura Călimăneşti, dar traficul a fost deviat prin centrul staţiunii. Ninge abundent în zona Horezu şi pe defileul Oltului până la Călimăneşti, ninge pe zona Brezoi – Voineasa, zăpada ajunge şi la 35 de cm, dar suntem în trafic cu 65 de utilaje pe toate sectoarele de drum pentru a nu închide niciunul şi pentru a le menţine traficului. Problema este că se depune imediat după ce trecem sau din cauza blocajelor în trafic este foarte greu de a interveni”, a precizat Mănescu.
Prefectul de Vâlcea, Mircea Nadolu, a arătat că probleme sunt în localităţile din sudul judeţului, în lunca Oltului, unde vântul viscoleşte zăpada şi se formează troiene.
“În zona Drăgăşani, Voiceşti, Şuşani, vântul suflă cu putere şi stratul de zăpadă adunat este destul de mare. Toţi primarii sunt însă mobilizaţi şi ţinem legătura cu dumnealor pe linii de situaţii de urgenţă. Vâlcea stă totuşi bine la aceste ore, am avut dimineaţă câteva probleme cu alimentarea de curent, dar s-au remediat”, a spus Nadolu.
Şi la nivel de drumuri judeţene, reprezentanţii Consiliului Judeţean au precizat că nu există sate izolate şi că se asigură fluenţa în trafic, însă se recomandă evitarea circulaţiei în localităţile din sudul judeţului.
“Sunt 52 de utilaje ale Regiei Judeţene în teren, se lucrează pe raza localităţilor Şirineasa, Pesceana, Mădulari, Păuşeşti, avem şi utilaje ale armatei. Vom fi toată ziua în teren pentru a preîntâmpina alte probleme şi pentru a nu avea sate izolate. S-a vorbit cu primarii pentru a desface drumurile comunale pentru a asigura accesul oamenilor la alimente”, a declarat vicepreşedintele CJ Vâlcea, Bogdan Pistol.
Şi în Râmnicu Vâlcea ninge de sâmbătă noaptea, utilajele primăriei încearcă să fluidizeze traficul pe principalele bulevarde, iar edilul Emilian Frâncu recomandă locuitorilor să folosească mijloacele de transport în comun pentru a se putea interveni pe străzile laterale şi pentru a nu se produce blocaje în trafic.
În judeţul Vâlcea este valabilă atenţionarea de cod portocaliu până duminică seara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *