Circulaţie controlată pe Valea Oltului, A1 şi A2 rămân închise

Pe Valea Oltului s-a dat drumul la circulaţie controlată, însă spre Constanţa traficul nu poate fi reluat, autostrada nu poate fi deschisă şi nici celelalte drumuri vechi, a anunţat, duminică, vicepremierul Liviu Dragnea, la Comandamentul de iarnă.
El a subliniat că este nevoie de intervenţie pe căile de acces rutiere, respectiv în localităţi, după ce viscolul se va încheia.
„După ce viscolul se va încheia, temporar este nevoie să intervenim atât pe căile de acces rutiere, drumuri naţionale, judeţene şi europene şi autostrăzi, dar este important să intervenim în localităţi. Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, Compania Naţională de Drumuri şi toate celelalte instituţii au început procesul de relocare a mijloacelor şi forţelor de intervenţie către aceste zone, urmând să intervenim inclusiv în localităţi pentru degajarea căilor din interior”, a spus Dragnea.
Dragnea a adăugat că au fost luate măsuri pentru şoferii care sunt parcaţi din cauza restricţiilor de circulaţie la Vâlcea şi Sibiu, dar şi pentru cei care doresc să ajungă la Constanţa.
„Pentru şoferii care sunt parcaţi din cauza restricţiilor de circulaţie am luat două tipuri de măsuri. Erau două puncte unde tirurile erau oprite – la Râmnicu Vâlcea şi la Sibiu. Pe Valea Oltului s-a dat drumul la circulaţia controlată şi supravegheată a tirurilor de la Râmnicu Vâlcea către Sibiu, să meargă în nord, iar de la Sibiu am început să le dăm drumul să vină în sud. Pentru Bucureşti îi direcţionăm spre Sibiu-Râmnicu Vâlcea-Drăgăşani-Slatina-Caracal de unde intră pe DN6 Roşiori – Alexandria – Bucureşti, iar cei care vor să meargă la Giurgiu, Alexandria-Ghimpaţi-Giurgiu”, a spus Dragnea.
În ceea ce-i priveşte pe şoferii care vor ajunge în zona Bucureştiului, vicepremierul Dragnea a arătat că autorităţile sunt pregătite şi că aceştia vor fi parcaţi dacă vor să meargă spre Constanţa.
”Spre Constanţa, deocamdată, nu putem da drumul la tiruri pentru că autostrada este necirculabilă şi nici celelalte drumuri vechi spre Constanţa nu pot fi deschise pentru că sunt exact în zona limitrofă a zonei de Cod Roşu. Cei care sunt la Urziceni şi vroiau să ajungă la Buzău să înţeleagă că este imposibil, este exact prin miezul furtunii. Ei stau în continuare acolo. Sunt sprijiniţi cu tot ceea ce este nevoie”, a precizat vicepremierul.
Pe de altă parte, Dragnea a arătat că trenurile au fost oprite în gări, în staţii, pentru a nu pune în pericol siguranţa cetăţenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *