Circulaţia rutieră a fost închisă pe A1 Bucureşti – Piteşti şi A3 Bucureşti – Ploieşti

Circulaţia rutieră a fost închisă, începând cu ora 12,30, pe autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti şi A3 Bucureşti – Ploieşti, din cauza fenomenului de viscol cu vizibilitate redusă, potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.
Rutele ocolitoare recomandate sunt: pentru A1 Bucureşti – Piteşti: DN7 (Bucureşti  – Titu – Găieşti -Piteşti) şi pentru A3 Bucureşti – Ploieşti:  DN 1 (Bucureşti – Ploieşti).
„Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA recomandă participanţilor la trafic să evite zonele afectate de zăpadă şi viscol. Dacă totuşi nu se poate evita deplasarea în aceste zone, recomandăm ca participanţii la trafic să nu plece la drum fără a avea autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţiile de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, combustibil, pături, săculeţ cu material antiderapant, alimente, apă)”, precizează CNADNR.
Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit până duminică seară la ora 22,00 avertizările Cod portocaliu şi Cod galben de viscol emise vineri şi a majorat la 18 numărul judeţelor aflate sub Cod Portocaliu.
Avertizările emise vineri erau valabile până duminică la ora 18,00.
În total, un număr de 25 de judeţe din Oltenia, Muntenia, nordul Dobrogei, sudul şi centrul Moldovei şi sudul Transilvaniei precum şi zonele montane aferente se află sub avertizări de vremea rea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *