Circulaţia pe Podul Vinerii Mari va reveni la formula iniţială, pe ambele sensuri

Potrivit viceprimarului Eusebiu Veţeleanu, circulaţia pe Podul Vinerii Mari va reveni la forma iniţială, adică pe ambele sensuri.

“Am venit în întâmpinarea sesizărilor mai multor conducători auto dar şi împreună cu poliţia rutieră am luat decizia de a reveni la formula iniţială. Asta deşi în varianta propusă prin proiectul european era dispusă realizare acestei giraţii cu cele două poduri. În consecinţă, am luat în calcul mai mulţi factori, timpul de deplasare, factorii de risc de accidente, fluidizare trafic şi se va reveni la formula cu circulaţie pe ambele sensuri pe Calea lui Traian, pe podul Vinerii Mari”, spune Veţeleanu.

Totodată acesta spune că se lucrează în ritm alert la intersecţia cu Ştirbey Vodă, astfel încât să se redeschisă acest tronson de drum.

“Până la Înălţare această intersecţie va fi funcţională. A fost amenajată insula separatoare şi stâlpul central. Urmărim cum se desfăşoara lucrarea din centru. Am preluat o lucrarea în derulare şi cu multe sincope şi disfuncţionalităţi în timpul execuţiei. Vrem clar ca în această vară Râmnicul să încheie această lucrare care a produs mult disconfort”, adaugă viceprimarul.

O veste bună vine dinspre ştrandul Ostroveni, unde lucrările de amenajare a complexului se vor termina până la începerea sezonului estival şi Veţeleanu spune că “turiştii din Oltenia vor descoperi un complex de agrement diferit de cel de acum un an, unul modern, elegant care poate rivaliza cu orice alt ştrand din România”

“Salutăm pe această cale şi investitorii cvare au optat pentru a dezvolta complexe hoteliere în zonă şi cei care vor veni aici, din Olt, Argeş, Dolj sau Gorj se vor caza în condiţii de igienă şi confort. Vedem cum evoluează procesul prin care intenţionăm să preluăm peninsulele de pe lac şi să putem amenaja sau oferi celor care doresc să construiască spaţii de cazare civilizate. Un lucru este cert, zona turistică a Râmnicului va fi Ostroveni Sat, und ecei care vin aici vor avea o ofertă generoasă de la zone picnic, pescuit, ştrand, parcul Zoo, aleea de promenadă de pe digul Oltului, piste de biciclişti”, conchide Eusebiu Veţeleanu.

AP

13 comments

 • MINU

  Iar in zona de nord a orasului nu sunt in stare sa gaseasca un loc pentru un amarat de parculet , de un an de zile de cand se tot lauda ca o sa faca si in cartierul nord un parc si NIMIC nu au facut , pacat d-le Veteleanu si d-le Gutau. Tot in cartierul nord la locul de joaca de langa dispeceratul Eta lipsesc foarte multe dreve de la gardul imprejmuitor copiii sarind direct in fata masinilor . S-a sesizat aspect la insp.zonali dar degeaba.Poate mai treceti si d-voastra prin zona de nord si mai si verificati calitatea muncii angajatilor primariei.

 • Adi I

  Și pe fosta strada Ana Ipatescu, actuala General Magheru, la intersecția cu Piața Mare, acolo asa o sa rămână!?!?!? Cu o trecere de pietoni?!?!?. Ar trebui sa fie ca nainte și cu trecerea de la fostu magazin BIG spre Piața Centrală (Mare). Cei care vin dinspre Gară spre Centru au 3 treceri de traversat ca să vin pe trotuar cu piața. Pe dos!

 • Alina

  Pacat ca padurea de pe marginea lacului si strandului va fi plina de constructii cat de curand. Ar trebui lasata zona verde pentru a fi intr-adevar zona de agrement a Ramnicului. Dar, dehh…

 • sanda

  Am si eu o nemultumire si nu cred ca sunt singura!!! Domnule primar ati luat in calcul si femeile când s-au turnat trotuarele??? Este o adevărată aventura sa mergi prin centru incaltata in pantofi cu toc. Singura solutie….desi ne modernizam orasul ne incaltam in tenesi… Păcat de banii investiti..

 • Oroles

  Dar cu posesorii de câini care-si plimba “copilasii” pe Independentei fara pungi si fara a aduna “dovezile solide”, ce faceti?

 • pai ce dracu subt fraieri ei sa construiasca un amarat de park pt copii cand nu sunt avantajele lor , ei construiesc in zona ostroveni sat unde alti oameni de afaceri construiesc hoteluri si le trebuie diferite aprobari de la primarie unde normal se intra pe usa din spate si se iese prin fata plus in strand unde iar subt interese enorme, ce sa ii intereseze pe ei de un amarat fe park cand nu scot si ei nici macar de o caramea lol

 • Gigi Marga

  Vai nu! Unicul sens giratoriu patrat din europa voi vreti sa-l desfiintati? Rusine!

 • DDD

  Cand le-am facut sesizare si le-am explicat cat de proasta e ideea de giratoriu patrat, m-au intrebat daca sunt specialist in circulatie rutiera si ca specialisti din Germania au aprobat asa ceva… Au fost accidente multe, pentru o asemenea aberatie. Sunt curios, cate reclamatii au trebuit sa se faca incat sa se renunte la porcaria asta?

 • Monica

  Iar pe Nicolaie Titulescu autobuzele ocupa toata strada,nu poti sa iesi din parcare, nu poti sa te asiguri din cauza lor,.Mai nou angajatii Eta parcheaza in zona si pe trecerea de pietoni

 • gheorghe ionita

  Inteleg artificiul de argumentatie pentru construirea podului Carol cu asa -zisul, sens giratoriu DREPTUNGHIULAR, care ne-a apropiat foarte mult de minunatul oras CARACAL. In 2012, cand am ajuns la Primarie, tocmai asta am facut impreuna cu politia ruitiera si toti cei care s e pricep, am analizat si am reluat circuitul normal si logic pe podul Vinerii Mari fara a avea nici cea mai mica problema cu ARD Craiova( podul fiind realizar pe fonduri europene). Cu atat mai putin am inteles in acest contex,t de ce imediat la preluarea mandatului domnule Veteleanu, ati tinut sa reintroduceti “aceasta aberatie”. Desi ati avut puterea sa recunoasteti (d e vreo 4 luni d e zile) in spatiul public lipsa d e logica si harababura circulatiei din zona podului si va felicit pentru
  acest lucru, totusi nu vi s e pare ca drumul de la idee la fapta e mult prea lung. Va solicit si eu alaturi de alti conducatori auto din oras dar si de foarte multi vizitatori ( nedumeriti) sa redati podu Vinerii Mari, circulatiei rutiere normale si logice. Cu multumiri anticipate din partea tuturor conducatorilor auto.

 • MINU

  Are foarte mare dreptate d-na Monica , intradevar la anumite ore tot garajul Eta zici ca este mutat pe str.Titulescu si doar maxim 5 autobuze si 3 microbuze sunt in parcarea Eta . Nu de multe ori au si fost accidente pe aceea strada din cauza autobuzelor parcate pe carosabil fara niciun drept. Asta ca sa nu mai spun ca parcarea locatarilor din zona este plina de masini de ” SCOALA ” , iar noi parcam pe unde putem .Poate se autosesizeaza si cineva de la politia rutiera ca de la primarie nicio sansa . Pacat .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *