Ciorîcă așteaptă proiectele europene sau guvernamentale pentru dezvoltarea infrastructurii comunei Cernișoara

Primarul comunei Cernișoara, Dumitru Ciorîcă spune că strategia de dezvoltare a comunei la care lucrează în prezent, are la bază fixarea reperelor de infrastructură, repere care vor avea o aplicabilitate doar după lansarea programelor operaționale cu fonduri europene sau cele cu fonduri guvernamentale.

”Moștenim o localitatea frumoasă, cu o suprafață întinsă, în cea mai frumoasă depresiune a Horezului, în zona subcarpatică a Vâlcii. Dar în același tip venim cu un handicap imens, o rețea foarte mare de drumuri, multe în zone predispuse eroziunii solului și alunecărilor, pâraie care din cauza faptul că nu sunt regularizate afectează suprafețe agricole iar viiturile atunci când se formează pun în pericol chiar gospodării. Așadar avem uriașă nevoie de investiții în infrastructură. Și acestea nu le putem face cu fonduri locale, ci prin programe europene sau guvernamentale. Suntem la jumătatea anului și guvernul încă nu a lansat nimic, sperăm să nu fie un an irosit. Noi pregătim prin intabulări tot ce trebuie reabilitat”, spune edilul din Cernișoara.

Primarul spune că a venit momentul în care trebuie elaborată o strategie pentru dezvoltarea comunei, pentru a oferi investitorilor o mapă de prezentare cu rezursele din domeniul forței de muncă, a potențialul zootehnic, pomicol, industrial chiar, astfel încât localitatea să aibă o definiției contextuală.

”Trebuie găsită o direcție și asta o stabilim împreună cu comunitatea. Ce vrem de Cernișoara, cum putem atrage oamenii să vină aici. În prezent trebuie să reabilităm drumurile de legătură. Spre Horezu se lucrează la alunecarea de teren, se consolidează atât versanții, se excavează în terasament și apoi vom așterne covor asfaltic, pentru ca lucrarea să fie una rezistentă și durabilă”, completează primarul Ciorîcă,

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *