Cine vine prima dată la Transalpina Ski Resort, nu mai merge apoi în altă parte să schieze

Singura pârtie care are o panoramă elvețiană, Lacul Vidra, fundalul acestui peisaj care tronează, oferă unicitate locului din creierul Munţilor Vâlcii.

Voineasa – Transalpina Ski Resort este d un brand naţional, fiind deja ştiut faptul că este singurul domeniu schiabil din România, unde se poate schia până în luna mai, pârtiile fiind dispuse pe versantul nordic, în Munţii Lotrului, cu o panoramă unică.

Ne aflăm de departe în cel mai frumos tărâm al iernii, pe culoarul care leagă 4 judeţe, în basmul turistic al Vâlcii, graniţa teritorială a Olteniei de Nord, un far care stă aici de 2000 de ani.

Se schiazîă de aproape o lună aici şi vorbim de mii de iubitori ai acestui sport, cu precădere din zona Ardealului. Transalpina o vezi prima dată şi nu mai poţi merge în altă parte.  Iar acest domeniu schiabil are cel mai mare potenţial, el ar putea avea la un moment dat 80 de km de pârtii.

Încă trei zone pot fi exploatate în zonă pentru a deveni pârtii de schi private, spune primarul Gabriel Năstăsescu, acesta spunând că statul nu a fost decât km 0 al investiţiilor în turism

În anul 2019 vor demara mai multe investiţii în structurile de cazare de la Obârşia Lotrului, pensiuni, hoteluri sau campinguri, urmând ca această staţiune să devină, aşa cum am mai scris un mic orăşel de munte la cota 1.200. În prezent numărul locurilor de cazare este de aproximativ 400, cu o treime mai multe decât anul trecut. Dar cererea este pentru 2000 cel puţin, aşadar, investitorii nu ar trebui să stea pe gânduri.

Revenind la pârtia de schi, turistii care au ajuns aici se considera fosti clienti fideli ai Poianei Brasov. S-au retras la Vidra, unde partiile sunt mai libere si preturile decente  chiar şi la mancare. In pensiunile din muntii Lotrului, schiorii primesc mancare traditionala, stropita cu tuica fiarta, vin sau palinca.

Partia de schi se afla la 34 de kilometri de statiunea turistica Voineasa, unde o noapte de cazare, de persoana, porneste de la 80 – 100 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *