Cine a fost primul in județul Vâlcea? PNL-ul sau PSD-ul? Razboiul banilor europeni

Istoric…

Amu vreo zece ani se înființa la Vâlcea, cu surle și trâmbițe Asociata de Dezvoltare Comunitară ADI APA.

In acele timpuri președinte de judet  era Ion Cilea (între timp urcat la ceruri) de la PSD. Au fost adunați toți primarii din judet și astfel s-a purces la aceasta mare asociație care promitea că în foarte scurt timp tot județul va fi plin de lapte și miere, apă și canal pe bani europeni. Erau vreo 74 de localități în această asociere.

Alegerile pentru președinția acestei asociații au fost cu cântec. A fost nominalizat Ion Cilea. Nu s-a putut fiindcă nu mergea și colo și colo. L-au propus pe Sorin Ghita, primar PSD Vs Robert Schell primar PNL. A câștigat Schell. Că primarii PNL „era” mai mulți.

Și a început o lungă și interesantă poveste care daca nu ar fi nu s-ar povesti. Rand pe rand localitățile au fost eliminate din lista. Ba că nu e populație, ba că nu au sate suficient de comasate, na că primarul e negru in cerul gurii. Ba că au plecat singure. Operatorul APAVIL a schimbat între timp trei directori. Comisia Europeană a intors proiectul de vreo 10 ori.

Ludovic Orban l-a folosit într-o campanie electorală prin anul 2020. Dar ca praf in ochi.

Și iată că au mai rămas 34 de comune, vreo 24 cu apă și vreo 15 cu canalizare. În acești zece ani, comunele care s-au retras din acest ADI au tăiat de mult panglicile de inaugurare la cele două sisteme, care pe fonduri europene, care prin PNDL-uri.

Și la implinirea unui deceniu de existență veni și vestea cea mare. Comunele care au rămas in acest ADI vor implementa în sfârșit fondurile europene. Azi s-a semnat la București proiectul cu o valoarea babana de 261 milioane de verzișori.

Dar ți-ai găsit? Președintele PSD și de judet, Rădulescu, spune că el a adus banii. Sare și președintele PNL, Buican, care zice că el a adus banii.

Și uite așa istoria curge și toată lumea face selfie cu purcoiul de banii europeni care va face sa curga apa și r*ahatul prin subteranele Vâlcii, după zece ani de la primul strigat de botez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *