Cîlea solicită Curţii Conturi să facă o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, Ion Cîlea, solicită Curţii Conturi să facă o anchetă în privinţa contractelor realizate de Spitalul Judeţean de Urgenţă în perioada 2012-2013.

“Plecând de la mai multe sesizări ale cetăţenilor şi personal medical, am constituit o comisie de audit la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Primele concluzii ale acestui raport m-au pus pe gânduri, pentru că aproximativ 40% dintre contractele de achiziţie a materialelor sanitare erau făcute fără anunţ în prealabil. Cam multe ce-i drept şi nu vreau să caut vinovaţi nici în fosta conducere, există organisme abilitate care să poată identifica vinovăţii”, a declarat Ion Cîlea, într-o conferinţă de presă.

Totodată, el a cerut conducerii spitalului să rezilieze toate contractele pe care le-ar avea cu persoane din mediu public sau care ar fi suspectate de incompatibilitate.

Cîlea a acuzat şi oameni din mediu politic care au farmacii la poarta spitalului şi care oferă medicamente la preţuri mai mari decât în alte unităţi.

“Sunt unii la opoziţie acum, care – vezi Doamne! – nu mai pot de soarta pacienţilor, dar au farmacii la poarta spitalului şi oferă şi o aspirină la preţuri duble faţă de alte farmacii. Şi la fosta conducere care m-a criticat în repetate rânduri am renunţat destul de greu, până ce nu am fost eu convins că este cazul să avem o nouă conducere”, a adăugat preşedintele CJ Vâlcea.

Câlea a participat joi la inaugurarea noii secţii de cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă, lucrare care face parte dintr-un proiect european de 17 milioane de euro ce prevede renovarea şi reabilitarea acestei unităţi sanitare. AGERPRES

www.agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *