Cîlea a propus liberalilor o împărțire a fondurilor în mod egal pentru fiecare primărie

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, social-democratul Ion Cîlea, a declarat luni că a transmis majorităţii PNL o adresă prin care propune o nouă împărţire a fondurilor publice în judeţ, în mod egal pentru fiecare primărie.

„Grija de a nu pierde fondurile alocate de Guvern şi de a lăsa primăriile să intre în noul an cu arierate împovărătoare m-a îndemnat să găsesc şi să propun ‘aripii’ liberale o soluţie echitabilă care să dea satisfacţie şi orgoliilor nestăpânite ale opoziţiei. În consecinţă, le-am propus ca cele 11,59 milioane lei să fie împărţite în mod egal pe unităţi administrativ-teritoriale având în vedere că atât PSD-UNPR-PC cât şi PNL+PDL, au în structura lor politică un număr egal de primari. Deşi am rugat să ni se răspundă cu celeritate propunerii pe care le-am adus-o la cunoştinţă prin adresa nr. 17.552/21 noiembrie, încă nu am primit un punct de vedere. În aceste condiţii, chiar sporeşte riscul de a pierde alocaţiile financiare pe care Guvernul ni le-a pus la dispoziţie”, a declarat luni, pentru AGERPRES, Ion Cîlea.

De cealaltă parte, liderul PNL, deputatul Cristian Buican, a declarat că „există deja o exasperare a minciunilor PSD”.

„Domnul doctor inginer Ion Cîlea minte, nouă nu ne-au propus nimic. Liberalii au făcut un nou proiect care nu cred că va mai fi atacat de prefect în contencios. Iar cei de la PSD să ne ierte cu astfel de soluţii”, a precizat Buican.

În jur de 200 de protestatari reprezentând aleşi locali ai Partidului Naţional Liberal (PNL) au pichetat vineri Instituţia Prefectului Vâlcea, cerând prefectului Dumitru Cornoiu să anuleze atacarea în contencios administrativ proiectul de împărţire a fondurilor publice în judeţ, proiect aprobat în urmă cu o lună de majoritatea liberală din CJ Vâlcea.

„Acţiunea primarilor este motivată pentru că fondurile publice care au fost distribuite pe criterii obiective şi în mod legal de noua majoritate din cadrul Consiliului Judeţean sunt în prezent blocate în urma acţiunii prefectului. Prefectul a acţionat la comandă politică, reprezentanţii Partidului Social Democrat nu au fost de acord cu noua majoritate şi drept urmare au pus presiune pe prefect să atace hotărârea. Prin această acţiune nesăbuită, banii se pot pierde”, a declarat pentru AGERPRES, liderul PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Protestatarii au intrat în sediul prefecturii, unde iniţial, prefectul Dumitru Cornoiu nu a dorit să dialogheze cu aceştia, cerând să discute doar cu cei doi co-preşedinţi ai PNL.

În cele din urmă, reprezentantul Guvernului s-a întâlnit cu reprezentanţi ai edililor, spunându-le acestora că nu va retrage acţiunea în instanţă, pentru că, din punctul său de vedere, hotărârea de împărţire a fondurilor a încălcat legea.

În final s-a ajuns la un acord, în urma căruia s-a stabilit ca PNL să elaboreze un nou proiect de hotărâre privind împărţirea fondurilor, pe care prefectul Dumitru Cornoiu s-a angajat public că nu îl va ataca în instanţă.

Potrivit noului proiect de Hotărâre privind împărţirea fondurilor, cele şase primării din Vâlcea care nu primiseră, iniţial, niciun leu, fapt care a generat atacarea în contencios de către prefect a acestuia, ar urma să primească suma de 15.000 de lei.

www.agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *