Chinezii vor investi într-o fabrică de medicamente în 2016, la Budeşti

O veste care bucură poate pe toţi aceia care nu mai sperau în viitorul economic al acestui judeţ, vine să întărească ideea că în cele din urmă capitalismul a venit în Vâlcea.

Da, acest judeţ a fost blocat, a existat o cupolă solidă pentru aproape 20 de ani care, nu a permis nici unei companii multinaţionale să vină la Vâlcea. Investitorii privaţi nu au intrat pentru că aici s-a dat ordin clar „Pe aici nu se trece”.

Cine a spus asta? Pe scurt trei personaje care au tranşat soarta acestui judeţ şi care au fomat structuri piramidale.  Imaginaţi-vă că acest judeţ a fost un mare tort, pe care l-au tranşat, l-au împărţit trei entităţi – doi manageri ai unor relicve socialiste plus un grup de pseudoafaceri. O cupolă foarte clar definită în subordinea căreia erau tot ce mişcă – primari, senatori, deputaţi, presă, şefi de deconcentrate, prefecţi, preşedinţi de Consilii Judeţene. Tot ce mişca în acest judeţ se grupa în trei sectoare, subordoante celor trei mari entităţi. O blocadă care exploata acest judeţ şi care îngheţase efectiv mersul economic al unui judeţ cu cel mai mare potenţial din România. Toată lumea se întreba cu privire la această enigmă. Cum naiba, avem cel mai frumos, cu cel mai mare potenţial, cel mai diversificat judeţ şi cu toate astea avem cele mai mai mici salarii, suntem printre cele mai sărace zone ale României. Răspuns clar – Trei entităţi saprofite au paralizat acest judeţ.

Primul a picat acum trei ani, al doilea e pe ducă, al treilea a dispărut din peisaj…Ce s-a întâmplat după? Judeţul s-a trezit, se mişcă, se dezvoltă imobiliar, în turism, apar multinaţionale.

A venit Faurecia care ridică aici cea mai mare hală din tot concernul,  după Faurecia vin doi mari subcontractanţi ai acestei companii, o companie din China va construi anul viitor o fabrică de medicamente şi alte zeci de firme cu capital străin se anunţă deja că vor iniţia afaceri în Vâlcea. Se respiră aer curat în judeţ, vine competiţia, şi vine aia din occident!

Va fi extrem de dură lupta pe piaţă dar va exista publicitate şi nu cumpărare a tăcerii, vor exista locuri de muncă pentru vâlceni, va exista o competiţie salarială, vom avea turism de calitate, Vâlcea în cinci ani va avea o creştere economică ameţitoare, după o cangrenă coruptă care a ţinut acest judeţ în moarte clinică peste două decenii.

Da, vestea bună, pe care Râmnicu Vâlcea Week o anunţă este faptul că anul viitor o companie din China va investi într-o fabrică de medicamente la Budeşti şi, tot la Budeşti, două companii private, subcontractanţi ai Faurecia, care produc repere pentru francezi, vor deschide afaceri. Astfel la Budeşti se vor crea pentru început peeste 3000 de locuri de muncă, în privat! Adică în capitalism. Republica Socialistă Vâlcea dispare încet încet cu ultimii manageri de stat  din judeţ…

Mihai IONESCU

4 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *