Chimcomplex va inaugura în acest an la Râmnicu Vâlcea, o nouă instalație de polioli

Chimcomplex va pune în funcţiune, la finalul anului, o nouă instalaţie de polioli pe platforma de la Râmnicu Vâlcea, a anunţat astăzi Tivadar Runtag, directorul general al Chimcomplex. Acesta a mai declarat că anul 2021 este deja mult mai bun decât 2020.

“La finalul anului vom deschide o nouă instalaţie de polioli în Râmnicu Vâlcea şi acesta este un pas major înainte pentru că aici vom folosi cele mai recente tehnologii. Vom face un nou pas către ce spuneam mai devreme, un nivel ridicat de procesare”, a spus CEO-ul Chimcomplex.

Runtag a confirmat şi încasarea de la Guvern a compensaţiei pentru preţurile ridicate ale energiei din 2019: “Am primit o compensaţie în 2020 (pentru 2019 – n.r.). Impactul (preţurilor mai ridicate la energie – n.r.) a fost mai mare de 10 milioane de euro. Suma exactă este greu de dat pentru că aici nu discutăm numai doar despre cât de mare a fost gap-ul dintre preţurile internaţionale la energie şi ce a trebuit noi să plătim pentru energie, ci a fost şi un impact indirect din preţ ceea ce înseamnă că produsele noastre nu au fost competitive pentru că am avut un cost de bază mai ridicat. Deci am avut un cost mai mare şi de asemenea venituri mai mici din lipsa de competitivitate. Da, am primit o compensaţie şi ne-a ajutat în 2020 să închidem anul pe plus. Anul acesta cred că este mult mai bun din toate punctele de vedere”.

Totodată, întrebat dacă se aşteaptă la încasarea unei noi compensaţii în 2020, acesta a afirmat: “Da, ne aşteptăm. Are legătură cu planul nostru de business şi cu planurile noastre de dezvoltare pentru a doua parte a anului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *