Chimcomplex investește 100 de milioane de euro intr-un nou CET la Ramnicu Vâlcea

Chimcomplex a lansat licitația pentru construcția unei termocentrale pe gaze de 100 milioane euro în Râmnicu Vâlcea. Trebuie terminată până în 2026

Chimcomplex Borzești, cea mai mare companie din chimie a țării, a lansat în SICAP o licitație pentru atribuirea unui contract de 516 milioane lei ce vizează construcția unei termocentrale pe gaz, în cogenerare, amplasată în Râmnicu Vâlcea. Contractul conține și o componentă de 50 de milioane lei, reprezentând cheltuieli neprevăzute. Chimcomplex este compania care a cumpărat partea de chimie de la „defuncta” Oltchim Râmnicu Vâlcea și pe platforma fostului combinat chimic se va construi această termocentrală. Autorizația de înființare a acestei unități a fost obținută de la ANRE luni.

Noua capacitate trebuie finalizată până la 31 decembrie 2025 (termen de execuție 18 luni), se arată în caietul de sarcini, și va avea 108 MW electrici și 89 MW termici, fiind cofinananțată prin PNRR.

„Chimcomplex S.A. Borzești – Sucursala Rm. Vâlcea a semnat, în calitate de Beneficiar, contractul de finanțare nr 4/26.01.2023 în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență – Pilonul I. Tranziția verde – Componenta 6. Energie – Măsura de investiții 3 -Dezvoltarea de capacități de producție pe gaz, flexibile și de înaltă eficiență, pentru cogenerarea de energie electrică și termică (CHP) în sectorul încălzirii centralizate, în vederea atingerii unei decarbonizări profunde. Obiectivul general al proiectului constă în realizarea unei capacități de producție pe gaz de 108 MWe /89.1 MWt, flexibile și de înaltă eficiență, pentru cogenerarea de energie electrică și termică (CHP) pentru alimentarea cu energie termică a locuitorilor municipiului Rm. Vâlcea într-o perioadă de maxim 24 luni de la semnarea contractului de finanțare(termenul de punere în funcțiune este 31.12.2025, conform contractului de finanțare)”, este descrierea contractului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *