Chiliman spune ca liberalii din guvern nu au sanctionat politica de taxe di impozite din “oportunism”

Andrei Chiliman, membru fondator al Iniţiativei România Liberală, a susţinut joi la Râmnicu Vâlcea că liberalii din Guvernul Ponta au dat dovadă de “oportunism”, nesancţionând politica de taxe şi impozite ”pe care o practică actuala clasă politică”.
“În acest moment nu ne confruntăm cu o creştere economică aşa cum se laudă guvernanţii actuali. Nu e nici măcar o stagnare, e o descreştere economică. Iar plusul care e la PIB este datorat celor câtorva investitori care au pornit nişte fabrici în ultima perioadă. Statul actual îşi acoperă deficienţele de guvernare prin taxe şi impozite noi, iar eu nu am auzit niciun ministru PNL să sancţioneze politica de taxe şi impozite pe care o practică actualul cabinet. Din oportunism. Statul actual nu este deloc corect, el nu-şi plăteşte datoriile şi nimeni nu-l penalizează, dar dacă o firmă nu-şi plăteşte datoriile imediat este sancţionată”, a spus Chiliman.
El a menţionat că sectorul pe care-l conduce în Bucureşti, sectorul 1, este “barometrul economiei româneşti”.
“Criza economică care afectează România eu am simţit-o prin bugetul pe care îl administrez la sectorul 1 din Bucureşti. Acesta este aş putea spune barometrul economiei naţionale. L-am simţit încă din 2008 – 2009, când unii nu voiau să recunoască faptul că în România nu avem criză economică. Această criză a lovit cel mai mult în oamenii de dreapta, în antreprenori, în cei care au supravieţuit cu greu în aceşti  ani prin noianul de taxe şi impozite. Pentru aceştia este platfoma Iniţiativa România Liberală, pentru cei care nu fac afaceri cu statul. IRL este un loc în care toţi aceştia se vor întâlni iar ideile lor vor deveni proiecte de programe politice. Noi nu vom deveni partid dar vom pune la dispoziţia partidelor de dreapta aceste proiecte de programe politice”, a mai spus Chiliman. Andrei Chiliman s-a aflat joi la Râmnicu Vâlcea, alături de Vlad Moisescu, Diana Tuşa şi Aurelian Pavelescu la lansarea filialei locale a Iniţiativei România Liberală.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *