Chiar în Ţara Viei Nobile, în jurul Lacului lui Orlea, va fi amenajat o microstaţiune turistică

Planurile Primăriei Orleşti sunt extrem de interesante cu privire la amenajarea lacului lui Orlea, unul din cele mai frumoase puncte turistice din judeţ.

Aici, primarul Constantin Cîrstina spune că va fi amenajată o microstaţiune, odată cu finalizarea drumului care urcă pe culmea dealului. Tot perimetrul este în PUZ ca destinaţie turistică şi combinată cu faptul că ne aflîm în Ţinutul Viei Nobile, va fi categoric o destinaţie turistică căutată.

“Sunt multe proeicte care pot germina de aici. Un târg al vinurilor, o zonă unde toate cramele şi podgoriile să fie puse în valoare. Sunt mai degrabă proiecte de suflet pe care sper să le vedem în perioada următoare implementate”, spune primarul din Orleşti

Este un loc cu adevărat plin de legende, are un pitoresc aparte prin lacul care nu seacă niciodată, panorama Luncii Oltului este unică”, spune Constantin Cîrstina

Este locul unde se termină 7 dealuri, punctul maxim de frumos din lunca Oltului, locul unde simţi cum pământul se învârte, şi panoramatic se văd marginile lumii. Este o minune unde îngerii îşi ostoiesc setea.

Acum peste 600 de ani, Mircea cel Bătrân a urcat pe aceste culmi şi se spune că ar fi locul unde marele rege ar fi spus, „Io Mircea Voievod”, atunci când cei doi fraţi, căpitanii Orlea, au primit în dar iazurile de jos, câmpiile Orleştiului şi dealurile cu vii. Aici Mircea a poposit preţ de 3 zile.  Chiar lângă Lacul din vârful dealului.

Un lac care vine din pământuri şi nu seacă niciodată, de vara, când temperaturile trec de 40 de grade, aici e răcoare iar vitele se adapă cu apa rece din frumosul lac întins în pădurea de salcâmi.

Legendele spun că aici, lângă lac a fost un turn roman care privea spre sud spre Rusidava, spre est, dincolo de Alutus iar la vest spre marginea lumii. La nord se vedeau munţii…

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *