Cherhana şi un sat turistic pescăresc vor fi amenajate la Voiceşti, pe malul lacului Strejeşti

Frumosul tărâm al Voiceştilor va avea un punct turistic inedit, un sat de vacanţă pescăresc pe malul lacului Strejeşti, lac declarat rezervaţie naturală, fiind similar prin faună şi vegetaţie geografiei deltaice.

Satul de vacanţă va include o cherhana şi mai multe complexe turistice de tip bungalow-uri care vor fi amplasate chiar pe malul apei şi cu posibilităţi felurite de la vânătoare, pescuit, plimbări cu ambarcaţiuni.

“Va fi cu adevărat ceva deosebit, un altfel de turism pe care îl știm cu precădere în Delta Dunării. Mai mulți investitori au venit aici și s-au interesat de posibilitatea dezvoltării unor complexe turistice. Am fost foarte receptivi şi, în prezent, ne ocupăm de amenajarea căilor de acces în lunca lacului. Prin aceste investiţii, Voiceştiul va deveni cu adevărat o destinaţie turistică. Cherhana, zonă de picnicuri, de pescuit, vânătoare, plimbări cu bărcile pe lac, o gamă largă de oferte turistice”, spune primarul Florian Vătafu.

Lacul Strejești este o arie naturală de protecție specială avifaunistică, ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturtală de tip avifaunistic), situată în județele Olt și Vâlcea, pe teritoriile administrative ale comunelor Strejești (OT) și Voicești (VL)

Este cel mai mare lac de acumulare de pe raul Olt, ocupand o suprafata de 2.378 ha si intinzandu-se pe o lungime de 16 km; speciile de pesti intalnite sunt: crapul, somnul, carasul, salaul, bibanul; se poate pescui si din barca; exista posibilitati de campare.

Rezervația naturală  a fost declarată arie protejată prin Hotărârea de Guvern Nr.2151 din 30 noiembrie 2004(privind instituirea regimului de arie naturală protejată pentru noi zone)[4] și reprezintă lacul artificial (lac de acumulare) creat printr-un baraj pe râul Olt, în amonte de hidrocentralaomonimă; precum și zonele limitrofe acestuia.

Aria naturală asigură condiții de hrană și ciubărit pentru mai multe specii de păsări migratoare, de pasaj sau sedentare, unele protejate prin lege.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *