CFR Călători: Trenuri anulate şi limitări de viteză, pentru jumătatea de sud a ţării

Circulaţia feroviară la nivel naţional se desfăşoară în condiţii de iarnă, însă, în jumătatea de sud a ţării, o serie de trenuri au fost anulate din cauza condiţiilor meteo dificile, iar altele sunt tractate cu locomotive Diesel şi circulă cu limitare de viteză, acestea urmând să înregistreze întârzieri semnificative la sosirea în staţiile de destinaţie.
Potrivit unui comunicat al CFR Călători, remis duminică AGERPRES, din cauza ninsorii viscolite se circulă în continuare cu limitare de viteză de 50 de km/oră pe tronsoanele Bucureşti – Ploieşti, Bucureşti – Feteşti şi Făurei – Ţăndărei, între staţiile Dudeşti – Spicu, iar pe secţiile de circulaţie Bucureşti Băneasa – Lehliu – Feteşti, Făurei – Urziceni, Ploieşti – Adjud, Barboşi -Tecuci – Mărăşeşti şi Slobozia – Ciulniţa – Călăraşi, trenurile sunt tractate cu locomotive Diesel.
Linia CF Ploieşti – Urziceni este închisă din cauza viscolului şi a sulurilor de zăpadă care depăşesc un metru.
Potrivit CFR Călători, echipele de intervenţie desfăşoară operaţiuni de tăiere a copacilor şi remedierea defecţiunilor survenite la linia de contact între staţiile Valea Largă şi Comarnic, unde în cursul nopţii mai mulţi copaci s-au prăbuşit de pe versant în gabaritul căii ferate pe ambele fire de circulaţie, în momentul prăbuşirii fiind ruptă şi linia de contact.
Trenurile aflate în grafic staţionează în gările de pe traseu, acestea urmând să înregistreze întârzieri semnificative la sosirea în staţiile de destinaţie.
„Se intervine în continuare pentru deszăpezirea liniilor şi a macazurilor din staţiile de cale ferată unde zăpada viscolită se depune în strat gros, astfel încât îndrumarea trenurilor să se facă în condiţii de siguranţă. Astfel, în vederea facilitării accesului echipelor de intervenţie feroviara şi a utilajelor pentru deszăpezire, duminică 26 ianuarie 2014, a fost redus numărul garniturilor pe anumite tronsoane feroviare din zonele afectate, fiind menţinut în grafic un număr de trenuri adaptat la condiţiile meteo nevaforabile, la solicitările publicului călător, dar şi pentru a se evita blocarea acestora în parcurs”, se menţionează în comunicat.
De asemenea, din cauza menţinerii avertizării de Cod Portocaliu anunţate de Administraţia Naţională de Meteorologie, CFR precizează că există şi pentru perioada următoare posibilitatea anulării şi a altor trenuri cu scopul de a preîntâmpina blocarea acestora în parcurs.
Pentru a reduce gradul de perturbare a circulaţiei feroviare, CFR Călători monitorizează permanent circulaţia pe secţiile afectate de ninsoare şi ia măsuri pentru a asigura necesarul de locomotive Diesel pentru remorcare. Pe perioada staţionării trenurilor se depun toate eforturile pentru a asigura încălzirea corespunzătoare a acestora, mai precizează CFR Călători

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *