Cezar, nu te amesteca cu dovlecii…

Am tot respectul pentru familia Bulacu. Senatorul Romulus Bulacu a fost unul dintre parlamentarii demni ai României, scos din ecuație, ironic și absurd în urma unei reclamații făcute de PNL, pe vremea când actualul penelist era în PD și implicit adversar al liberalilor. Chiar dacă reparația a venit într-un târziu, ea vine ca o izbăvire morală.

Cu toate acestea, Bulacu a fost un politician definit prin bun simț, un adevărat om de dreapta, om care în Vâlcea a creat un complex industrial care a ajuns un brand național. Am avut șansa de a cunoaște marea uzină a familiei Bulacu și am redactat un material despre munca, dăruirea și pasiunea de a face ceva, cu capital românesc, a celor de acolo.

Ghid în uzina familiei Bulacu, mi-a fost prietenul meu, Cezar Bulacu, fiul senatorului, un tânăr intelectual, cu mult bun simț, cu care se poate vorbi despre industrie, politică, tehnologie. Pot spune că familia Bulacu este una din familiile care au optat pentru a trăi în Vâlcea, pentru am munci aici, fiind un reper de corectitudine.

Cezar este un tânăr cool, degajat, cu substanță, sunt destul de exigent în a-mi alege prietenii, așadar Cezar corespunde categoric genului de oameni cu care poți împărți oricând o bere și o țigară și în anturajul căruia te simți bine, la un taiifas politic. Probabil că va urma o carieră politică, ar fi păcat, pentru că familia politică Bulacu nu are nimic în comun cu zona feudală românească de politiceni, unde beizadele sunt promovate în sinecuri doar că pentru tata e vreun baronete.

Azi i-am dat un sfat lui Cezar. Să nu se amestece cu dovlecii, pentru că te mânâncă porcii. Nu m-a ascultat, îi repet acest mesaj public, pentru că ar fi păcat ca tânărul Cezar să intre în tenebrele și catacombele suburbane ale unui mod abject de a face presă în Vâlcea. Cezar are viitor alții se apropie de un trecut. Monștrii hâzi din întuneric abia așteaptă să molfăie printre dinții cariați, oameni precum e Cezar.

Follow the light, nu the dark! Sper că de această dată îmi va asculta sfatul.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *