Cezar Bulacu, un inventator de Valcea, a obţinut 2 medalii la Londra, cu materialul Izomin

Medalii de aur și multe aprecieri pentru IZOMIN la LONDRA la British Invention.

Materialul fabricat la Râmnicu Valcea, inventat de un inginer de al nostru, Cezar Bulacu,  a fost apreciat în întreaga Europă.

Este inovația 100% românească cu aplicabilitate inedită pentru o industrie a construcțiilor modernă și sustenabilă.

Izomin este material neconvenţional pe bază de lâna provenită de la oile româneşti şi care este întrebuinţată ca solutii inovative pentru izolare acustică, termică şi pentru filtrarea aerului din interior, eliminând compuşii organici volatili din încăperi, cu precădere acei compuşi cangerigeni

Inginerul Cezar Bulacu spune că ideea i-a venit văzând câtă lână neutilizată  există în România şi, atunci a încercat să o transforme în ceva util. Astfel, în parteneriat cu trei institute de cercetare, a reuşit să pună în practică această invenţie. Fapt care demonstrează că un partneriat între institutele de cercetare şi  mediul privat poate să creeze inovaţie, iar inovaţia se transfomă în competitivitate atât pe piaţa internă cât şi piaţa străină.

La Londra, la cel mai mare târg de inventică, Izominul a reuşit să obţină 2 medalii. Medalia pentru cel mai natural produs si “the best international inovation”.

“Sunt foarte fericit că aceste medalii, câştigate la Londra, întăresc ideea că lâna românească poate fi utilizată cu succes în materiale neţesute de reală valoare! Marea Britanie este ţara, poate cu cele mai multe studii pe lână şi faptul că am reuşit să fim apreciaâi la ei acasă cu aplicaţia pe care o dezvolt de vreo 3 ani mă bucură nespus! Acest proiect dovedeşte faptul că şi în România se poate şi faptul că Râmnic Vâlcea este promotorul acestui proiect bazat pe cercetare nu face decât să întărească nevoia investiţiilor în educaţie şi cercetare”, ne-.a declarat Cezar Bulacu.

Această soluţie are brevet de invenţie, invenţia aparţine companiei vâlcene SC MINET SA şi inventator este inginer Cezar Bulacu.

loading...

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *