Cezar Bulacu: Spitalul Militar de campanie din Timișoara dotat 100% cu materiale textile produse la Ramnicu Valcea

Nu am crezut că voi vedea vreodată o astfel de mobilizare în trei zile”, a spus ministrul, în fața stadionului CFR din Timișoara, unde se amenajează acest spital de campanie în care vor fi internați pacienți cu COVID-19, dar care are și 120 de locuri de carantină.

„Nu am crezut că voi vedea vreodată o astfel de mobilizare în trei zile. 130 de militari au ridicat un spital. Probabil mâine, poimâine va fi funcțional, cu 54 de locuri, cu paturi de Anestezie și Terapie Intensivă. Am vizitat împreună cu domnul general Ionescu acest complex realizat împreună cu ministerul nostru, o parte din ceea ce vedeți în spatele nostru este al Ministerului Transporturilor, prin CFR SA. I-am felicitat”, a spus ministrul Lucian Bode la Timișoara.

Amenajarea Sistemului Modular Medical de Izolare și Tratament la Timișoara, în incinta stadionului CFR, a început acum trei zile. Sistemul este alcătuit dintr-o zonă medicală, patru locuri pentru Anestezie și Terapie Intensivă și este compus, printre altele, din unități de triaj, radiologie, sterilizare, laborator și zonă de decontaminare. În locație va fi instalat și un modul (tabără) de carantină și izolare, cu o capacitate de 120 de locuri.

Instalarea și operaționalizarea SMMIT Timișoara este realizată de Direcția medicală, Statul Major al Forţelor Terestre, Comandamentul Logistic Întrunit, Direcția logistică și Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii.

Spitalul deschis a fost echipat cu materiale textile produse la Râmnicu Vâlcea de grupul MINET.

“Este o bucurie sa vedem că unitățile nou deschise incep să achiziționeze materiale produse in România. Spitalul Militar pentru pacienții COVID din Timișoara a fost deschis și MINET CONF a echipat cu perne, pilote, lenjerii, lenjerii de unica folosinta, materiale produse exclusiv la Râmnicu Valcea. Încurajăm astfel toate unitățile din sistemul medical și HORECA sa folosească produse fabricate in Romania pentru a crea parteneriatele de care industria românească are nevoie. Gama produselor HypoallergenicMed reprezintă soluția de înaltă calitate pe care compania noastră o propune tuturor” a declar reprezentatul MINET S.A. ing Cezar Bulacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *