Cetăţeni din Malta prinşi la braconat în judeţul Vâlcea

Polițiștii Biroului Arme Explosivi și Substanțe Periculoase au depistat, ieri, în flagrant delict, pe raza comunei Orlești, trei bărbați în vârstă de 24, 49 și 62 de ani, de cetățenie malteză, care se deplasau cu un autoturism de teren. În autoturism au fost descoperite 5 exemplare de vânat diferite specii, dintre care 4 făcând parte din specia exemplarelor de vânat pentru care vânarea este interzisă. De asemenea, au fost descoperite și trei arme de vânătoare pe care le dețineau în baza unui contract de închiriere încheiat cu un armurier de pe raza județului Vâlcea.

În urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit că în perioada 16-21 ianuarie, cei trei cetățeni maltezi, ar fi recoltat 19 exemplare de vânat din diferite specii, respectiv rațe pestrițe și cufundari pentru care nu dețineau autorizație de vânătoare.

S-a luat măsura indisponibilizării autoturismului de teren, remorcii aferente și a unei bărci pneumatice, iar armele și cele 5 exemplare de vânat au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Pe numele bărbaților a fost întocmi un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *