CET Govora, miza comună a luptei ipocrite din Consiliul Judeţean Vâlcea

 

Judeţul Vâlcea este un judeţ sărac pentru clasa politică. Politicienii vâlceni s-au învăţat să mănânce mult, să aibă gagici, să aibă maşini frumoase, să se plimbe şi să îşi formeze găsşti de interese. Toţi, parlamentari, consilieri, primari, nu contează partidul de origine, la naşterea lor politică, au un furtun care la un căpăt era înfipt într-o societate economică de stat, de unde sugeau fonduri.

Oltchimul a fost un porc gras din care an de an, i s-a supt din untură. Cine? Să dăm nume acum? Lista este prea lungă şi acoperă majoritatea deputaţilor, senatorilor, consilierilor, primarilor până când porcul cel gras efectiv s-a subţiat de tot şi a rămas fără picioare, urechi, splină. Azi e un biet porcuşor de Guineea….

Acum lupta la nivelul Consiliului Judeţean se dă în jurul ultimei societăţi de stat care a mai rămas (încă) în picioare – CET Govora.

Pentru ultima bucată de carne rămasă în acest judeţ sărac, se lupă 32 de consilieri, şefi de partide, presă. Se vrea ultima firimitură. Imaginea este groaznică, sunt sute de viţei flămânzi care se iau în corniţe să aibă acces la ugerul unei vaci care începe să tremure din picioare. Nimeni nu se gândeşte acum la viitor, că în urma acesti lupte, CET-ul ar putea să aibă soarta Oltchimului. Acum ori niciodată este semnalul de luptă. Ambele tabere se pare că asta urmăresc. Din următorul motiv.

Salariul unui preşedinte de CJ nu ştiu dacă sare de 5.000 de lei, adică pentru un politician corect sau pentru un om de afaceri onest este o sumă insignfiantă şi nu merită un asemenea efort. Şi atunci de ce atâta înverşunare de a ajunge acolo? Răspuns singur şi direct: CET-ul. Este Mecca, este dezideratul oricărui şemecher din politica vâlceană, este visul lipitorului de afişe, este Nirvana, Raiul, Everestul, revelaţia lui Pascal! Cum să ajungi aproape de CET, cum să fie dirijate, pompate, supte, jecmănite, mirosite fondurile, cun e să fi stăpânul absolut al acestei ultime redute de stat.

Ar trebui să le fie ruşine celor 32 de consilieri, care se luptă în cuţite, în ziare, în comunicate, sub emblema interesului public, dar în realitate pentru interesul personal. Nu ţinem partea nici lui Buican, nici lui Pistol, nici lui Persu, nici lui Rădulescu, nici lui Gutău, ţinem partea da, a CET-ului.

Iar primul politician din Vâlcea care va apărea pe un post TV sau în mass-media şi va susţine că CET Govora trebuie privatizat şi scos de sub umbrela Consiliului Judeţean, va avea în mine un prieten.

CET Govora va trebui să devină un agent economic privat, cu management privat şi care cu siguranţă se va dezlipi de toţi sugătorii şi de toate interesele meschine ale politicienilor zonali.  UN CET Govora, actor privat, va activa ca şi Vilmar, ca şi USG într-un mecanism al economiei conmpetiţionale, occidentale, pe regulă costuri – profit.  Primul politician, nu contează cine, poate fi Buican, poate fi Rădulescu, poate fi Persu, poate fi Bulacu, poate fi oricare din ei, acela care va ieşi pe piaţă şi va spune CET Govora va trebui să devină un actor pe piaţa liberă, cu capital privat, acela, va fi primul politician cu adevărat european şi nu un oltean ieftin, un opincar de Vâlcea, care pe sub cămaşă miroase a transpiraţie ieftină de Dovali.

De aceea, azi Consiliul Judeţean Vâlcea nu are preşedinte, pentru că nici unul dintre ei nu are curajul să spună asta, să spună că va susţine în sfârşit o Revoluţie Capitalistă la Vâlcea! Realitatea spune că de fapt vor să sugă de la CET. E cineva care să contrazică asta?

Mihai Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *