CET Govora între trecut, viitor sau „viitor trecut”?

Şedinţa Consiliului de Administraţie de la CET Govora a fost intens urmărită de mass-media, liderii politici, lideri din administraţie pentru că este vorba de ultimul activ al statului român din judeţul Vâlcea (Oltchim e în insolvenţă), aflat încă în subordinea CJ-ului şi din care se mai poate mulge sau poate fi redresat.

Surpriza a fost evident Doru Constantin, tânărul director, al cărui CV nu m-a dat pe spate, absolvent al unor private şi considerat de unii doar o falanga a fostei conduceri a CET-ului.

Nu ne pronunţăm asupra acestui tinerel ajuns director de CET, pentru că cine ştie ce suprize plăcute vom avea, din punct de vedere al viitorului economic al acestui activ…

Rămânem însă fermi pe poziţia că noua conducerea a CET Govora va trebui să aibă în vedere pregătirea societăţii pentru privatizare, pentru scoaterea de sub cupola CJ-ului şi intrarea pe piaţa liberă.

Nu vom analiza scenariile existente pe piaţă, că de fapt directoraşul de la CET Govora este produsul unui conflict Cutău-Buican sau chiar al unui acord Gutău-Buican. Credem că politicul nu s-a amestecat în această chestiune şi că de fapt cei 7 membrii ai CA-ului au votat (5-2) responsabil pentru viitorul economic al acestui agent economic.

În ecuaţie a fost şi Ludovic Zeilici, care din punctul meu de vedere, părea mai în domeniu decât tinerelul Constantin şi s-a vehiculat şi numele profesionistului cu adevărat, Nicolae Dina, dar se spune că cel din urmă a refuzat.

CET Govora este o societate aflată în subordinea CJ Vâlcea, o societate care a fost divină pentru politicieni, presă, administratori, a fost un paradis care la un moment dat părea pierdut…

Va redeveni CET Govora paradisul de odinioară sau CET Govora va deveni un agent economic privat, competitiv pe piaţa liberă? Vom vedea şi vom urmări neutru şi nepartizan viitorul CET Govora.

Mihai IONESCU

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *