CET Govora, deși are cărbune în ogradă, vrea să cumpere cărbune de pe piață??? dubios, atunci

Azi un sinecurist și-a pierdut funcția politică, ne referim la avocatul Petre Grigore, lepădat se pare din brațe  de Mircia Gutău și un alt „politic” a primit funcție de stat la stat, adică la AGA, la o societate de stat, unde statul, politicul, interesele dictează.

Nu voi face rabat niciodată de la tezele mele liberale prin care am susținut că sub nicio formă un activ industrial nu trebuie să fie manageriat politic, fie că se numește Ion Cîlea, fie că se numește Gheorhe Păsat.  CET Govora trebuie să activeze pe piață ca un agent privat și nu așa cum pare, o adunătură obscură de interese de grup.

Pentru că din această cauză apar pe piață multe zvonuri. Iar cel mai dubios zvon care a apărut azi pe piață este unul destul de delicat la care așteptăm o poziție foarte clar din partea juveniului director al acestui Complex Energetic.

Ce spune acest zvon? Că în perioada următoare CET Govora ar intenționa să achiționeze cărbune de pe piața privată sau mă rog din afara activelor sale pentru că ținem să precizăm că CET Govora deține de aproape o jumătate de an carierele miniere Berbești-Alunu. Adică, în limbaj plastic, ai cumpărat o grădină de cartofi dar preferi să cumperi pentru tocană cartofi de pe piață….(din banii noștri!!!)Nu înțelegem dacă se adeverește acest zvon, adică nu înțelegem raționamentul acestei afaceri.

Plus faptul că se cam întârzie destul de mult licitația cu transportul cărbunelui de la Berbești spre Govora. De ce? Se urmărește cumva altceva?

Sunt multe semne de întrebare și alura de promiscuitate din jurul CET Govora ne facem să fim extrem de circumspecți cu privire la ce se întâmplă dincolo de fațada (doar) vopsită a acestei clădiri.

Un CET privatizat nu ar avea AGA –politic, Consiliul de Administrație – politic, subordonare politică, ordonator de credit – politic, interese politice și multe altele. Oricum din ipostaza noastră vom sta cu ochii pe acest colos.

Ca un PS, am citit recent un lucru bun apropo de vecinul Oltchim, pe lângă faptul că sitauția economico-financiară de acolo se îmbunătățește, privatizarea este iminentă, concernul chinez este direct interesat de acest aspect. Despre CET când vom afla acest lucru?

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *