Cereri de investiții crescute în ultima parte pentru zona Cornet, nodul cel mai important al Autostrăzii Sibiu-Pitești

Racoviţa vâlceană va deveni în următoarii ani, după cum declară autorităţile centrale dar și locale, cel mai important nod rutier al Văii Oltului, localitate centrală care va deschide noi culoare de transport atât spre Defileu în jos cât şi spre zona turistică a Văii Lotrului.
Astfel toţi cei care vin dinspre Sibiu, pe autostrada Europei şi vor să ajungă pe Valea Oltului sau spre Transalpina, prin Valea Lotrului vor opta pentru nodul de la Cornet.
„Da, ştim asta şi evident că toate proiectele noastre sunt spre a realiza o infrastructură impecabilă în Racoviţa. Potrivit traseului autostrăzii, de aici vor pleca drumurile spre Brezoi, spre Defileul Oltului, spre Valea Lotrului, spre Ţara Loviştei în sus. Deci suntem prima poarta a judeţului pe acest coridor. Cine doreşte să vadă Vâlcea va trebui să oprească în Racoviţa. Şi atunci ca un ambasador al acestui judeţ, trebuie să fim la înălţime”, spune Narcis Iliescu, primarul din Racovița.
Edilul mai precizează și faptul că există cereri enorme pentru terenuri, pentru concesiuni de spații de servicii, hoteliere, logistică în zona Cornetu.
Cine este Racoviţa?
Racoviţa Vâlcii este de fapt micul golf al Ţării Loviştei, este pustnicul trecător al Vâii Oltului, cântul frumos al toamnei, lacrimile sfinţilor căzute în râul Băiaşului.
Când treci podul Oltului, lăsând în urmă Sfântul Schit al Cornetului, patromoniu adus de rai şi montat ca o bornă spre Autria de Est a Vâlcii, intri în tainicul tărâm al Loviştei. Prin Racoviţa.
Aici romanii au ales să ridice două cetăţi la nord şi sud de Racoviţa, pentru a apăra povestea Oltului rege. Case mari, ai primilor ciobani care au preferat să rămână la margine de Olt, unde stânca de munte şi trestia de râu au ştiut să cheme primele toamne aici.
Iar toamna la Racoviţa este cel mai grozav pictor. Toamna pictează munţii, acoperişurile ţuguiate ale caselor, streşinile de sub bolta de struguri. Toamna aduce nucii mai jos de pământ şi scutură zadele de ţepi.
Spre Grâiul Lupului trebuie să stai înainte de a intra. Acolo este o Capelă Sixtină a naturii iar spre Băiaşu, primi papi ai muntelui spun rugăciuni. Racoviţa înfăşoara muntele cu un voal discret, lăsând intimitatea doar pentru cel care s-a îndrăgostit iremediabil de Racoviţa Vâlcii. Eu am păţit-o