Centura Râmnicului cu autostrada Sibiu-Piteşti va fi traseul căii ferate Vâlcea-Vâlcele

Centura Râmnicului cu viitoarea autostradă Sibiu-Piteşti va urma traseul fostului proiect de cale ferată Vâlcea – Vâlcele, cel puţin, aşa declară reprezentanţii CNADNR.

Compania de Autostrazi vrea sa aduge la proiectul autostrazii Pitesti – Sibiu inca un drum de legatura spre Ramnicu Valcea pe amplasamentul caii ferate Ramnicu Valcea – Valcele, a explicat pentru HotNews.ro seful CNADNR, Narcis Neaga. Informatia apare in Planul de Actiune pe 2015 al CNADNR, aprobat joi, insa in document nu este detaliata, ci doar se se precizeaza ca, prin drumul spre Rm Valcea, se doreste „Inceperea construcției autostrăzii Sibiu – Pitești, folosindu-se un amplasament existent”. „Nu schimbam traseul autostrazii Pitesti – Sibiu, cel prin Curtea de Arges, ci doar studiem posibilitatea realizarii unei bretele de legatura cu Ramnicu Valcea pe ceva ce avem deja. Am trimis oameni sa vada daca putem adapta infrastructura feroviara existenta pentru a realiza acest drum„, a spus Neaga.

  • Valcea ValceleTronsonul feroviar Valcea – Valcele apare, totusi, in varianta finala a Master Planului drept unul dintre proiectele prioritare spre reabilitare in urmatorii 15 ani.

Compania de Drumuri Nationale si Autostrazi (CNADNR) a anuntat, joi, ca si-a aprobat Planul de Actiune pe anul 2015. Printre propunerile de proiecte pe anul 2015, cum ar fi centurile ocolitoare de la Comarnic sau Busteni, CNADNR anunta ca doreste sa faca un „drum pe amplasamentul căii ferate Râmnicu Vâlcea – Vâlcele” si, ca motiv pentru acest demers, scrie: „Inceperea construcției autostrăzii Sibiu – Pitești, folosindu-se un amplasament existent„. Mai multe detalii despre aceasta intiiativa, insa, nu apar in documentul aprobatd e CNADNR.

(Hotnews)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *