Centrul din Râmnicu Vâlcea finalizat pe 15 iulie 2017

Potrivit Primăriei Râmnicu Vâlcea, pe 15 iulie 2017 se vor termina lucrările la zona centrală, încheindu-se astfel cel mai mare şi disconfortant şantier din oraş. Sunt însă şanse ca, mai devreme de această dată, să fie finalizat pasajul subteran pietonal, astfel încât să dispară semaforul de la Ana Ipătescu.

Lucrarea constă astfel într-o parcare subterană de 200 de locuri, un pasaj pietonal subteran cu trei accese (trei lifturi), o galerie comercială şi un amfiteatru generos de tip promenadă în fostul loc numit “La Metrou”. Spaţiul de promenadă va înghiţi complet strada Regina Maria, în zona Romarta – Mc Donald’s, strada terminându-se în zona sediului fostei Bănci Naţionale.

Din păcate, din cauza demarării foarte târzii a lucrărilor şi a multor erori de proiectare, lucrarea a ajuns să coste 80% din bugetul local.

Primăria Râmnicului spune că acest spaţiu va fi util viitoarelor manifestări socio-culturale din municipiu, inclusiv Târgul de Crăciun 2017 fiind cu totul diferit de cel din acest an, poate “unul din cele mai frumoase din ţară” (M.Gutău)

Însă în anul 2017, vor demara lucrările la bretele de legătură din sud şi din nord cu Pasajul Tudor Vladimirescu, lucrările fiind deja licitate, urmând ca, din martie, să înceapă efectiv execuţia acestora.

Aici, administraţia garantează că durata de execuţie nu va depăşi anul 2018, urmând ca, în 2019, în Râmnicu Vâlcea să apară astfel a doua arteră de legătură nord-sud, alternativă pentru Calea lui Traian.

Anul 2017 în Râmnicu Vâlcea aduce un nou şantier în zona CPL, construcţia noului Mall al celor de la NEPI, dar şi un ansamblu imobiliar în vecinătatea acestuia.

De altfel, lucrările imobiliare, în Râmnicu Vâlcea, își vor continua ritmul accelerat și în anul 2017, 6 blocuri urmând să apară pe Bulevardul Dem Rădulescu, în Ostroveni Sat, un număr de 4 complexe turistice, în zona Ostroveni Ştrand, precum şi extinderea cvartalului imobiliar din zona Kaufland şi din zona Simian. Tot în anul 2017 ar urma să înceapă construcţia controversatei clădiri de birouri “Tower Center” din capul podului Vinerii Mari.

Anul 2017 ar putea însemna şi demararea reabilitării DN 73C din Budeşti spre Tigveni, artera de legătură a municipiului Râmnicu Vâlcea cu viitoarea autostradă Sibiu – Piteşti.

AP

3 comments

 • Batranul G

  Acum daca promisiunile astea vin de la Mircia ,…mai,mai ca pot deveni realitate ,…acum ,nus cum o sta cu banii …

 • Star wars

  Pentru cine se construiesc atâtea blocuri când toată lumea vrea să plece din oraș? Piața imobiliară e căzută, dacă vrei să vinzi o proprietate aștepți luni de zile un cumpărător și o dai pe nimic…

 • Tataie

  Stati linistiti GUTAU va rupe gura targului cu peste 2500 locuri de munca,atat la fabrica de caroserii cat si la moll….Gutau stie ce sa faca sa multumeasca valcenii…Va asfalta si pista de biciclete de pe Dem Radulescu,caci este o capcana de fapt pentru biciclisti,fiind de fapt un deal si-o vale,
  iar pe portiunile drepte canalele te pot da jos si sa-ti rupi gatul…dar poate le vede si sunt convins ca le remediaza!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *