Centru civic elegant în comuna Lăpuşata

Lăuşata este o poveste de pe drumul Subcarpaticii, o poveste cu haiducii din Valea Cernei, cu regi şi dealuri, cu 7 sate şi 7 dealuri. Este muchia mediană a Vâlcii de mijloc, un portativ care a fost drum de transhumantă, vecernie a timpurilor de altă dată.

Azi, Lăpuşata îşi caută o identitate, fie spre zootehnie, fie spre pomicultură, încercând să profite însă şi de drumul agroturistic care ar lega-o, pe aceeaşi axă,  de Roeşti, Pesceana şi Scundu, scurtând distanţa spre lunca Oltului.

Totodată, vorbim de o localitate aflată la răscruce de drumuri, unind una din cele mai frumoase regiuni subcarpatice cu zona Horezu, pe Valea Cernei.

Aici se conturează un centru civic elegant, cu instituţii publice şi spaţii comerciale. Edilul Nicolae Joiţa, declarând că în scurt timp va fi modernizată şi clădirea primăriei.

“Localul va fi modernizat, atât edificiul propriu zis cât şi parcarea. Ţinem foarte mult ca acest punct de intersecţie să fie unul elegant, să avem un centru civic cochet, demn de o comună europeană”, spune edilul din Lăpuşata.

Comuna este una destul de dezvoltată, situată pe drumul Subcarpatica, drum care uneşte Horezu de Bălceşti, unde au apărut case noi, elegante şi în care în ultimii ani s-au realizat multe proiecte de infrastructură, însemnând poduri care să lege satele de pe cele 2 maluri ale Cernei, reţea de canalizare, iluminat public, etc.

AP

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *